Oefenpot CSVC VR1 - DESZ VR1 leidt tot de eerste nederlaag dit seizoen

Auteur: Renee van Wieren.

Dinsdag 12 maart | Na een paar weken rust en een aantal spelers die lekker hebben genoten van een vakantie, was het afgelopen week weer tijd om de focus terug te krijgen. Een oefenwedstrijd stond op het programma. De tegenstander was een bekende, vorig seizoen bleek al dat dit een goede tegenstander is met vooral veel snelheid voorin.

Tijdens de warming up blijkt dat de focus nog wel een beetje ontbreekt maar de sfeer is goed. Dansmoves in de cirkel tijdens het rekken zorgt voor ontspanning, tijdens het positiespel is het tijd voor een serieuzere aanpak. Om half 1 fluit de scheids en zijn we begonnen aan een zeer uitdagende oefenwedstrijd.

CSVC neemt gelijk het initiatief en krijgt al snel een grote kans. Miranda schermt goed af en Daphne weet de bal weg te werken. Na 5 minuten is er de eerste kans voor DESZ en deze wordt gelijk benut. Jari verlengt de bal, Hannah trekt een sprintje en weet voor de verdediging te komen. Zij werkt de bal langs de keeper de goal in en een beetje tegen het spelbeeld in staat het 0-1 voor DESZ. Even later is er weer een kans voor de uitploeg, Imogen weet goed en sterk de bal bij haar te houden en stuurt Hannah weer weg. Helaas weet de keeper deze poging wel te pakken.

Na 20 minuten komt CSVC langszij. Met een slimme bal tussen de verdediging door maken ze de 1-1.

CSVC blijft de betere ploeg maar weet de kansen niet te benutten. DESZ krijgt ook wel een paar kansjes maar daar blijft het ook bij. Vlak voor rust is het CSVC dat wederom slim door de verdediging heen loopt en weer 1 op 1 voor de keeper komt. Ook dit schot is niet te houden en brengt de stand op 2-1.

In de rust krijgen de dames van DESZ, door middel van schone broekjes en suikerklontjes op de tafel, een goede uitleg van Eddy hoe we beter en slimmer kunnen voetballen.

Na een aantal wissels gaat de wedstrijd weer verder. CSVC krijgt al snel weer een grote kans om 1 op 1 te komen met de keeper van DESZ maar Yael voorkomt dit. Niet veel later is het DESZ dat in de 16 van de tegenstander een aanval opzet maar deze wordt geblokt met een arm door CSVC, penalty voor DESZ. Deze wordt benut en DESZ vindt weer aansluiting, 2-2.

Maar lang kan DESZ niet genieten van deze stand. Door een gebrek aan scherpte en vooral veel snelheid bij CSVS komen ze binnen 5 minuten op 4-2…

Na deze goals is het spel nogal rommelig van beide kanten en lijkt de energie een beetje op. Dit is dus na 90 minuten ook de eindstand. Na de wedstrijd kwam er nog wel positief nieuws, concurrent Flevo Boys heeft de wedstrijd tegen Olympia'28 verloren en dat betekent weer een marge van 6 punten voor de dames van DESZ!

Volgende week wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Staphorst.
Aanvang: 14.30 uur. Tot dan!