Nieuwe overwinning voor DESZ VR1

Auteur: Rosa van Dijk.

Vrijdag 4 oktober | ​De tweede competitiewedstrijd voor DESZ VR1 staat vandaag op de planning! De dames zijn met een goed voorbereide bespreking wakker geschud en staan nu klaar om dit de dames van DWP duidelijk te maken.

Na het fluitsignaal begint DESZ sterk. In de 1e Minuut breekt Anne Mieke door, maar stuit helaas op de keeper. Hierna wordt het DWP duidelijk dat ze te maken hebben met een felle tegenstander. DESZ heeft het hierdoor wat lastig en krijgt al snel slordig balverlies.

Het stoot hier en daar wat heen en weer. 6' een overtreding op Anne Mieke volgt. Daphne neemt de vrije trap, bal komt bij Imogen terecht. Helaas over. We gaan verder kort na de vrije trap slordig balverlies van DWP. 8' Imogen profiteert hiervan en weet de bal diep op Anne Mieke te spelen. Prachtig schot van Anne Mieke in de verre hoek! 1-0.

DWP begint wat slordiger te worden en wederom profiteert DESZ hiervan. Balverlies van DWP, Daphne weet de bal te veroveren. Ze maakt de keeper alert, een hard schot op goal, welke resulteert in een corner. Corner wordt genomen en gaat uit.

Het lijkt dat DESZ weer wat scherper wordt en inspeelt op de slordige foutjes van DWP. 23' een steekbal van Hannah op Anne Mieke, helaas gaat deze naast. '28 balverlies van een slordige fout in de verdediging van DESZ, keep laat bal ook los. DWP weet van deze kans echter geen gebruik te maken.

DESZ is weer aan de beurt. Een mooie driehoekjes tactiek wordt gevormd. Zo weet DESZ door deze mooie opbouw de bal bij Hannah te brengen. 31' Hannah kapt de verdediging uit en scoort met haar linkerpoot de 2-0. De grensrechter was het er echter niet mee eens en hield zo'n 5 minuten lang nog de vlag strak in de lucht. Helaas mocht dit niet baten. Het spel gaat verder.

De rest van de 1e helft kakt DESZ in door fouten in druk zetten en het niet kwijt kunnen van de bal. Hierdoor komen er veel slordige fouten in de verdediging.

Het rustsignaal klinkt. DESZ gaat de rust in met 2-0. In de rust krijgt DESZ ook zeker een wakker schud moment. De fouten worden benoemd en er wordt besproken wat anders moet.

De tweede helft begint.

DESZ creëert veel kansen 56' Hannah's schiet op goal, helaas wordt deze afgeweerd door de keeper. Een rebound van Imogen weet ook wederom niet te resulteren in een goal. Het spel gaat op en neer met leuke duels, maar DESZ weet echter niet tot meer doelpunten te komen.

60' publiekswissel door de scheids aan de kant van DWP. De grensrechter gooit de vlag op de grond en verlaat onder luid applaus van de supporters van DESZ het veld. Er was door de wedstrijd heen namelijk al vaker een twijfel over de eerlijkheid van deze geliefde grensrechter. De scheids was er toen echt wel klaar mee.

76' meerder kansen vallen achter elkaar voor DESZ. Helaas belonen we onszelf niet met een 3e doelpunt. We spelen ons spel verder en eindigen de wedstrijd met een nieuwe overwinning en een glimlach op ons gezicht!