Eerste nederlaag in de 3e klasse voor DESZ VR1

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Zondag 6 oktober | Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen SVM/ Tonego VR1 op het programma. De warming-up begon uitermate ontspannen voor DESZ. Met name dan voor de geblesseerden, die al snel een paar stoelen hadden gevonden om heerlijk in het zonnetje te flaneren. Anne Mieke besloot een stoel bij trainer Rob te zetten, maar kreeg daar direct een gevatte reactie op terug: “Flikker op,” zei hij lachend, “ik ben misschien op leeftijd, maar nog steeds geen ouwe lul.” Deze scherpte moest maar meteen de toon zetten voor hoe deze wedstrijd in te gaan. Laat je niks opleggen, en laat vooral zien dat je zelf de baas bent!

De aftrap werd genomen door Tonego, en DESZ toonde meteen daadkracht. Hannah onderschepte de bal en stuurde deze naar Imogen, die Anne Mieke probeerde te bereiken met een diepe bal. Anne Mieke kon er nét niet bij om de bal af te ronden. Het initiatief bleef bij de bezoekers, waarbij DESZ bij vlagen prima combinaties lieten zien. DESZ probeerde het spel snel te verplaatsen via de driehoekjes, maar echte kansen bleven aanvankelijk uit.

Daphne gaf enkele mooie hoge ballen voor het doel, maar die bereikten helaas geen medespelers. DESZ bleef zoeken naar de opening, terwijl Tonego zich vooral richtte op snelle aanvallen over de flanken. Beide teams creëerden enkele mogelijkheden, maar het vizier stond nog niet scherp.

In de 18e minuut dacht DESZ de openingstreffer te maken. Anne Mieke gaf een goede voorzet op Hannah, die de bal in het net schoot, maar de vreugde was van korte duur: het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Slechts een minuut later leek het opnieuw raak te zijn. Daphne gaf een diepe bal op Anne Mieke, die vanaf de achterlijn de bal laag over de grond voor het doel legde richting Hannah. De keeper van Tonego kon de bal echter nog net onderscheppen.

Tonego kreeg vervolgens een grote kans uit een snelle tegenaanval. Ze kwamen in een 3-tegen-1-situatie, maar de bal werd recht op DESZ-keeper Hanneke geschoten, die de poging eenvoudig pareerde.

Even leek er wat rust te komen in het spel zonder dat er echt wat gebeurde. Het was uiteindelijk Renee die weer voor wat op opschudding zorgde, toen ze zonder scheenbeschermers het veld in liep tijdens haar wissel. Of dit nou ook een boete was of niet, was niet meteen helemaal helder, maar veel ruimte voor discussie was er uiteraard niet, aangezien de wedstrijd weer snel hervat moest worden.

DESZ bleef er alles aan doen om een voorsprong te kunnen forceren en waren in de 30e minuut wederom erg dichtbij. Anne stuurde een diepe bal op Hannah, die behendig wegkapte van haar verdediger en een schot richting de rechterhoek loste. De keeper van Tonego wist de bal nog net met haar vingers te raken, waardoor deze naast ging. Een grote kans voor DESZ, die helaas niet werd verzilverd.

Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Tonego meer grip op de wedstrijd. In de 36e minuut wisten ze dit om te zetten in een doelpunt. Na een fraaie individuele actie van een speelster van Tonego volgde een schot, dat door Hanneke werd gekeerd. Helaas was de rebound voor Tonego, en die werd genadeloos in het net geschoten: 1-0. DESZ kwam daarna steeds meer onder druk te staan en moest regelmatig de bal wegwerken.

Ondanks verwoede pogingen van onder andere de hardwerkende Imogen, wist DESZ niet tot een aansluitingstreffer te komen en ging met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

Kort na rust kon Tonego de score helaas verder uitbreiden. Een slechte pass in de opbouw van DESZ werd onderschept door een speelster van Tonego, die de bal hard in de rechterhoek schoot: 2-0.

Ook hierna bleef DESZ slordig. Passes kwamen niet aan en er werd vaak te laat gereageerd, wat zorgde voor onrust in het team. Een te korte terugspeelbal op de keeper zorgde even voor paniek, maar gelukkig kon Jacqueline, die Hanneke de tweede helft verving, op tijd ingrijpen en de bal wegwerken. Tonego bleef druk zetten en kreeg opnieuw enkele kansen. Een speelster mocht vrij opdribbelen richting het doel en schoot van afstand, maar de bal vloog over het doel. Even later kreeg een andere speelster van Tonego de kans om alleen op Jacqueline af te gaan, maar de gelegenheidskeeper redde wederom knap en hield haar team in de wedstrijd.

In de 74e minuut kwam DESZ dan toch terug in de wedstrijd. Na een ingooi van Daphne draaide Anne Mieke knap weg bij haar tegenstander en gaf een perfecte steekbal op Hannah. Deze bleef koel en schoot de bal beheerst in de verre hoek: 2-1. Dit doelpunt gaf DESZ een flinke boost, en het team kreeg nieuw vertrouwen. Tonego zakte wat in, terwijl DESZ de overhand begon te nemen.

Hannah gaf vervolgens een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant. Anne Mieke legde de bal slim voor haar goede been, maar haar schot ging net langs de rechterpaal. DESZ bleef aandringen en creëerde nog enkele gevaarlijke momenten. Tonego wist nog één keer gevaarlijk te worden met een schot dat op de lat belandde, maar het bleef 2-1.

De laatste 20 minuten waren zenuwslopend. DESZ werkte keihard om de gelijkmaker te forceren, terwijl Tonego gevaarlijk bleef in de tegenaanval. Hannah en Anne Mieke bleven dreigend, maar ondanks het harde werken lukte het DESZ niet meer om te scoren.

Eindstand: SVM/ Tonego 2 – 1 DESZ.