Nieuws

DESZ VR1 verliest de eerste finale in de competitie van FC Oldemarkt VR1 ofwel de Showpony's

Auteur: Marith en Carolien.

Maandag 25 maart | Om half 12 vertrekken we in een stoet vanaf DESZ, met Arko voorop. Achteraf gezien geen slimme zet. Hij koos namelijk voor de toeristische route: als je de tank nog vol had voor die tijd, dan zal hij nu wel leeg zijn. Voor in het vervolg weten we dus dat je maar beter zelf de navigatie aan kan zetten.. Na een ruim half uur komen we aan op het sportpark van FC Oldemarkt. De wedstrijd thuis is met 6-1 gewonnen, dus we gaan zien wat de Showpony's, zoals ze zichzelf noemen, en wij vandaag te bieden hebben. Met een krappe selectie betreden we het sportpark. Deze week zijn er behoorlijk wat speelsters uitgevallen met blessures, dus de bank zit vandaag voller met geblesseerden dan met speelsters wie daadwerkelijk mogen voetballen.

Wanneer Ansie haar kapotte schoen goed ingetaped heeft en Daphne haar skibril weer in de tas gestopt heeft, kunnen we het veld betreden. Arko waarschuwt Daphne al snel voor haar enkels: het veld heeft wat weg van de grasmat van Terwispel: her en der behoorlijk wat hobbels. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Om 13.00 uur kan er afgetrapt worden.

Vanaf minuut één zijn beide ploegen gevaarlijk. Lisa weet een gevaarlijke actie van de kant van Oldemarkt goed weg te werken en zo schiet Anne Mieke in de 5e minuut hard op doel. In de 7e minuut lukt het haar diezelfde bal wel de goal in te krijgen. 0-1. Oldemarkt reageert hier fanatiek op. Zowel voetballend, fysiek als verbaal zijn ze behoorlijk fanatiek. Deze pit helpt hen de wedstrijd in. In de 34e minuut lukt het de spits dan ook de bal over Miranda te spelen en is het een minuut later opnieuw raak. 1-1 en een minuut later dus 2-1.

Het lukt ons met enige regelmaat de bal wel degelijk bij de voorhoede te krijgen, maar op diverse manieren wordt er voorkomen door Oldemarkt dat deze dames de bal richting het doel kunnen werken. Het is duidelijk dat deze dames hun lichaam goed gebruiken en dat de scheids, hoe je het lichaam ook wendt of keert, het allemaal wel prima vindt. In de rust staat de peptalk dan ook centraal. En de inmiddels bekende woorden van (M)Arko: "Laat die voetjes spreken dames".

En met dat idee in ons achterhoofd, zit er meer pit in. Als we alle notities waarin er een aanval te zien was van DESZ haar zijde zouden noteren, zijn we nog even bezig. Maar deze aanvallen kwamen niet tot een goal. En dan weten we: dan maakt de andere partij ze wel. Opnieuw lukt het de dames uit Oldemarkt om de bal in een kort tijdsbestek achter elkaar in het net te werken. De 3-1 en de 4-1 staan kort na elkaar op het bord.

Ondanks overtredingen her en der waar niet voor gefloten werd, mag Demi rond de 60e minuut een vrije trap nemen. Met haar gebroken of gekneusde teen, dat weet ze niet want ze wil niet naar de dokter, lukt het haar de bal in de goal te krijgen. Met een 4-2 op het bord en de woorden "Dat was de lelijkste vrije trap ooit" aldus Demi zelf, wordt de bal snel uit de goal gehaald voor een nieuwe aftrap. De hoop blijft er, maar het spel blijft slordig. Ondanks meerdere aanvallen en schoten die net langs de goal vliegen, wordt het gevoel dat het vandaag niet mag lukken groter. Alsof dat idee nog niet genoeg was, wordt de blessurebank ook nog aangevuld in de 80e minuut wanneer Jacqueline het veld afgetild moet worden. En doet Oldemarkt er nog een schepje boven op met de 5-2.

DESZ reageert opnieuw met heel wat schoten, waarvan Lisa met een bal tussen de benen van de keepster door de score op 5-3 zet, maar meer valt er vandaag helaas niet te halen. Het verdriet van het verlies van deze finale wordt weggedronken in de kantine met Jan Rijke live op de boxen.

Vanaf dinsdag zullen de dames met nieuwe energie en met een scherpe focus zich voorbereiden op de kwartfinale van de beker aanstaande zaterdag. De eerstvolgende finale die gepland staat op ons programma. Om 14.30 wordt er afgetrapt bij ons op de Cingellanden! De tegenpartij neemt een bus vol supporters mee en wij zullen het zéker waarderen wanneer onze supporters de ruimte langs het veld al goed bezet houden. We zien jullie graag in de kwartfinale van de beker tegen Schoonebeek VR1.

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams