DESZ VR1 start met een gelijkspel tegen Urk

Auteur: Miranda van Es. Foto's: 30

Maandag 13 september | Om 12 uur werd er afgetrapt op het groene gras van veld 4. DESZ was even zoekende naar de posities en dat zorgde voor wat chaos op het veld. Urk voetbalde zoals ze bekend staan "nor vuren!" en daar kwamen wat kleine kansjes uit voor het vissersdorp.

Scheidsrechter Grootenhuis legde na 5 minuten even het spel stil omdat de dames van Urk nog van alles qua sieraden in hun oren hadden hangen. DESZ zette alles op alles om dan nu ook sterker de wedstrijd te hervatten. Een mooie steekpass en het goed naar binnen komen van de spitsen zorgde voor de 1-0. Al snel volgde ook de 2-0 door een fout in de achterhoede bij Urk waar DESZ goed op anticipeerde. In de fase die daarna volgde zakte de thuisploeg wat weg en was het Urk wat een aantal keren gevaarlijk werd. De thee werd dan ook opgezocht met een 2-1 ruststand.

De 2de helft begon met een flinke regenbui en dit zorgde dan ook voor wat bizarre glijpartijen op het veld. Een aantal spelers van Urk gingen dan ook onnodig lomp de duels in. Veel duels daarvan werden op het middenveld uitgevochten. Urk hanteerde continue de lange bal en door slim gebruik te maken van hun voorhoede viel dan ook de 2-2. In de 80ste minuut werd er weer een smerige overtreding gemaakt door Urk. Een vrije trap volgde maar deze leek dan ook iedereen voorbij te gaan, gelukkig wist "the Hunter" hier toch raad mee en kopte keurig de 3-2 binnen. Met nog 5 minuten op de klok werd er met man en macht gevochten om de overwinning binnen te slepen. Helaas mocht het niet zo wezen en kwam Urk uit een corner lullig op gelijke hoogte. De wedstrijd eindigde dan ook in een 3-3 gelijk.

Een leerzame wedstrijd waar een behoorlijk aantal dames hun debuut hebben mogen maken vandaag!