DESZ VR1 sluit topseizoen af met dubbel

Auteur: Carolien Mooiweer. Foto's: 169

Maandag 3 juni | Hoewel vorige week het kampioenschap al is binnengesleept, betekent dat voor de dames van DESZ niet dat ze al klaar zijn. Op zaterdag 1 juni staat de bekerfinale namelijk nog op de planning, welke gespeeld zou worden op het sportpark van Olde Veste. Om 15:00 uur arriveert de bus van de dames in Steenwijk, waar de nodige tassen gecontroleerd worden op vuurwerk, en waar de mannelijke beveiliger van de inhoud waarschijnlijk stiekem wel heeft genoten.

Er kan nog even gekeken worden bij de heren van het derde, die overigens ook hun bekerfinale spelen. Waar zij helaas het veld met een nederlaag moeten verlaten, stapt VR1 met goede hoop even later het veld op. Maar liefst 7 andere damesteams hebben zij al weten te verslaan en vandaag is de allerlaatste aan de beurt: Waskemeer. Het is een latertje, pas om 16:45 uur wordt er afgetrapt op het drukbezochte sportpark.

Vanaf het eerste moment is DESZ de bovenliggende partij. Er zit veel snelheid in het spel, wat in de 5e minuut al resulteert in een voorsprong. Het is Anne Mieke die de bal teruglegt in de zestien, waar Jari hem ontvangt. Zij raakt hem helaas niet goed, maar via de rebound is daar onze rechtsback Lisa die de bal achter de keeper legt: 1-0!!

Ruim 10 minuten later verovert Hannah de bal, stuurt Anne Mieke hiermee weg, die hem via een prachtige bal door de lucht voor het doel brengt. Onze Imo is de afgelopen weken helemaal on fire en vandaag is daarop geen uitzondering: ze neemt aan, schiet en de keeper is kansloos. De 2-0 is een feit.

Om dit te vieren kan een enkele cobra blijkbaar niet ontbreken, waardoor het spel even stilgelegd moet worden door de scheidsrechter. Nadat het rookgordijn weer is opgetrokken kan Waskemeer eens een poging doen om bij het doel van Miranda in de buurt te komen. Dit krijgen ze ook nog eens voor elkaar, niet persé door goed voetbal, maar door een aantal ingooien waar je u tegen zegt. Veel gevaar levert het niet op, want DESZ weet dit keer op keer keurig uit te verdedigen en de bal weer op de goede helft te brengen. In de 22e minuut ontvangt Carolien de bal, legt deze klaar voor Daphne die hem vanaf een metertje of 30 (!!!) keihard in de touwen jaagt.

Tijd om alles op slot te zetten zou je denken, maar niets is minder waar. De strijdlust bij DESZ is vandaag in overvloed aanwezig en dat wordt in de 38e minuut wederom beloond. Een lange bal van Daphne vanaf eigen helft komt bij Imogen terecht. Ze stuurt de tegenstander het bos in, komt 1 op 1 met de keeper en brengt het scorebord, die overigens wel uit stond, op 4-0. Met deze stand en de mededeling van de scheidsrechter dat we thee gaan drinken, gaan we de rust in. Valse beloftes, want in de kleedkamer was nergens thee te bekennen.

Er viel weinig te bespreken, maar een buiging van Eddy kon niet ontbreken. Een paar wissels worden gedaan en na een kwartier stappen we weer het veld op. Het is te hopen dat de dames uit Waskemeer ook weer op adem zijn gekomen, want ze hebben nog flink wat in te halen.

Een lange bal over de linkerflank belandt bij Jari, die vandaag haar laatste wedstrijd speelt. Via de korte hoek lukt het haar niet de keeper te passeren, maar via een beetje geklungel ligt uiteindelijk toch de 5-0 erin.

Hannah die tot haar grote opluchting weer een plekje is doorgeschoven naar haar eigen positie voorin, doet waar ze goed in is, gaat op snelheid langs de verdediging van Waskemeer, brengt de bal in de 16 waar Imogen klaar staat om haar 3e doelpunt van vandaag te maken. We zijn inmiddels 56 minuten onderweg en de stand staat al op 6-0.

Vanaf de zijkant worden er nieuwe speelsters ingebracht bij DESZ en een paar verschuivingen in de opstelling vinden plaats. Hierdoor wordt het spel wat rommelig en kan Waskemeer gevaarlijk doorbreken. Een corner volgt, maar de vraag is nog steeds of de bal hierbij überhaupt wel in is geweest. Het spel gaat nog een beetje heen en weer, maar na ruim 90 minuten klinkt daar dan eindelijk het fluitsignaal.

Een seizoen voor in de boeken: 1 gelijkspel, 1 verlies en maar liefst 17 overwinningen. Het kampioenschap behaald en als kers op de taart is ook de beker een feit!

Het was tevens ook de laatste wedstrijd van onze trainers (H)Arko en Eddy. Namens het team willen wij jullie bedanken voor alles. De trainingen, wedstrijden, jullie support, maar daarnaast ook alle gezelligheid. Zonder jullie hadden wij dit allemaal nooit kunnen bereiken!

Jan-Willem Oldenbeuving en Henk Kuik, jullie ook bedankt voor alle beelden, vandaag en de rest van het seizoen. En tot slot dank aan alle trouwe supporters die er iedere keer weer waren, wij hopen jullie volgend jaar ook weer te zien!