DESZ VR1 – Ruinen VR1, zaterdag 3 oktober, 12:15.

Auteur: Yael Esteie. Foto's: 12

Woensdag 7 oktober | De dames van DESZ hebben de afgelopen week hard getraind om het verlies tegen Rouveen VR1 zo snel mogelijk achter zich gelaten. Helaas betekende het verlies voor de dames dat zij terug zakten naar plek 4. Maar soms moet je een stap terug doen om vervolgens twee stappen vooruit te kunnen; met deze instelling gingen de dames dan ook de wedstrijd in met maar een doel: de drie punten bemachtigen.

De dames van DESZ zijn vanaf het fluitsignaal de betere partij, maar nog zoekende naar hun eigen spel. In de 5e minuut is daar echter de kans op de 1-0; Hannah krijgt na een mooie steekpass de bal, die vervolgens snoeihard de lat raakt aan de onderkant, waardoor de bal net wel… of net niet… over de lijn komt.

Trainer Christiaan vraagt om een VAR-beoordeling, maar de scheidsrechter laat zich niet van zijn stuk brengen en laat het spel door gaan. Ruinen probeert hierna kansen te creeëren, maar behaald het eind station niet door goed verdedigend werk van DESZ. In de 10e minuut is daar wederom een kans voor DESZ en wederom werd de bal tegen de lat gewerkt. Het voetbal vindt vervolgens vrijwel de hele tijd op de helft van Ruinen plaats en het is echt wachten op het eerste doelpunt van DESZ.

In de 18e minuut is het moment eindelijk daar, dachten we. Doelpunt werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. In de 23e minuut dacht Iris Dekker dan eindelijk een eind te maken aan die 0 op het scorebord, maar helaas werd haar doelpunt ook afgekeurd wegens buitenspel. In de 27e minuut was daar echter wel het moment: een mooie actie van Hannah werd beloond met de 1-0 voor DESZ. En dan is het hek van de dam voor de dames van DESZ, en maakt Imogen de 2-0 na een mooie bal van Iris. Ruinen heeft vrijwel niks meer in te brengen en de dames van DESZ spelen hun eigen spel. Imogen scoort snel hierna de 3-0: dachten we.

De grensrechter besloot te vlaggen voor buitenspel. Ik ga hier verder niks over zeggen…. Maar de beste man had geen gelijk, haha. Helaas besloot de scheidsrechter anders en bleef de stand 2-0. Vervolgens weet Ruinen door te breken en trekt Julia aan de noodrem: vrije trap Ruinen, die vervolgens zijn weg weet te vinden richting de lat. DESZ weet hier snel uit te komen en geeft zichzelf vlak voor rust nog een cadeautje via Esmee, Miranda maakt het af: 3-0.

DESZ begint sterk aan de tweede helft en in de 46e minuut is daar dan wederom Miranda met de 4-0. Vervolgens loopt Ruinen wat te klungelen achterin waardoor de keeper uit het goal is: helaas weet DESZ deze kans niet te benutten. Trainer Christiaan voert een aantal wissels door.

DESZ heeft nog steeds de overhand en voert de druk op. Ruinen weet er echter tussen door te komen, helaas voor hen staat onze verdediging precies goed en komt het niet tot een echte kans. Na een mooie wisselwerking tussen Lisanne, Demi en Miranda ontstaat daar dan de 5-0. Yael maakt vervolgens kans op de 6-0, komt 1 op 1 met de keeper en rond af: wordt afgekeurd wegens buitenspel. Vlak daarna heeft DESZ recht op een corner, Hannah schiet de bal vanaf de cornervlag, die vervolgens tegen de paal gewerkt wordt en terug wordt geworpen in de voeten van Sylvia, die helaas in de handen van de keeper schiet. Na goed samenspel op het middenveld valt daar vervolgens de 6-0, mooi afgewerkt door Miranda. En aangezien Miranda nog niet genoeg had aan een hattrick, en Hannah er ook nog wel zin in had, maakte Miranda na een goed voorgegeven bal van Hannah de 7-0.

Zoals ik in het begin al zei, moet je soms een stap achteruit doen om vervolgens twee stappen vooruit te kunnen: DESZ VR1 stijgt dankzij deze mooie overwinning twee plekken op de ranglijst, naar de tweede plek. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd al weer in volle gang.. Dan spelen de dames van DESZ uit tegen SV Zwolle VR1, aanvang 14:30