DESZ VR1, onder leiding van (M)arko en (FR)eddy, overtuigend langs Staphorst VR1

Auteur: Miranda van Es. Foto's: 20

Maandag 18 maart | Na vorige week onderuit te zijn gegaan in een oefenwedstrijd, waarin de trainers juist ingezet hadden op lekker voetballen en daarnaast een aantal speelsters op wat andere posities speelden, werd er deze week volle bak getraind. Het team kan dan ook terugkijken op een prima trainingsweek waar de koppies weer allemaal dezelfde kant op lijken te gaan staan. Vanaf nu worden er alleen nog maar finales gespeeld!

Ook deze zaterdag waren de spelers en staf extra gemotiveerd en vastberaden om deze wedstrijd tot een goed eind te brengen. Zo werd er om 14.30 uur afgetrapt op veld 4.

De wedstrijd begon meteen intens, waarbij Staphorst in de eerste minuten de scherpere ploeg leek te zijn. Gelukkig weet de keepster van DESZ (Miranda) een vroege tegengoal te voorkomen. Het moest zo zijn want dit leek wel het moment dat ook de Sluziger ploeg wakker werd geschud.

In de 4e minuut zette Demi met een slimme steekpass Jari vrij voor de keeper, Jari weet wel raad met dit soort kansen en met een prachtig stiftje weet zij de doelvrouw van Staphorst te verschalken. De 1-0 voorsprong is een feit.

Kort na dit moment weet Demi zelf de bal te veroveren en van afstand genadeloos uit te halen. Dit resulteerde in een comfortabele voorsprong voor DESZ; 2-0! Ik hoor over het veld al geschreeuw. "Marcel dit gaat je geld kosten." Blijkbaar is bij familie Vos wat extra motivatie meegegeven deze zaterdag: moederlief die 's ochtends voor de wedstrijd nog even verse broodjes haalt voor Demi en vader die een rijkelijke beloning uitdeelt bij een doelpunt of een assist. Wellicht geeft deze prikkel nog een extra dimensie aan de prestaties deze middag?

De situatie bij Staphorst lijkt steeds gespannener te worden, met frustraties die hoog oplopen binnen het team. Zelfs de captain lijkt de weg kwijt te zijn, waarbij ze o.a. kritiek uit op Arko, die een foutloze prestatie levert als grensrechter, maar abusievelijk "Marko" wordt genoemd. Ook Eddy wordt niet gespaard van kritiek. Blijkbaar vinden ze Freddy beter klinken en zo krijgt ook Eddy er van langs. Was dit een nieuw strijdplan van Staphorst om DESZ uit het spel te halen?

Niks daarvan. DESZ laat zich niet afleiden en doet wat het moet doen! Jacqueline weet een mooie dieptepass te geven op Anne Mieke die weer haar eerste minuten maakt na een blessure aan de hamstrings. Dit soort passjes weet Anne Mieke wel raad mee en met een mooie dribbel weet ze nog een mannetje uit te kappen en richting doel af te gaan. Via de binnenkant van de paal schiet ze keurig de 3-0 binnen. Niet veel later volgt er een corner van Hannah die hem hoog voor de goal slingert. Wederom is het Anne Mieke (die normaal meer haar voetenwerk laat spreken) nu met het hoofd het doel weet te vinden; 4-0. Zowel letterlijk als figuurlijk houdt de thuisploeg het hoofd koel, niet alleen de fysieke krachten van het team, maar ook de mentale veerkracht tijdens deze cruciale momenten in de wedstrijd zorgen ervoor dat DESZ haar eigen spel blijft spelen.

Achterin weet Desz eigenlijk weinig tot niks weg te geven en staat het als een huis. Nu denkt de lezer met zoveel gebeurtenissen dat we al bijna zijn aangekomen in de rust, maar niets is minder waar. We zijn pas een kwartier onderweg. Het wordt zelfs Yael op de bank even teveel, social media posten, notities maken en ook nog een wedstrijdje voetbal kijken. Niet veel later weet Carolien onze snelle buitenspeler Hannah voor de goal te zetten met een mooi balletje tussen de verdediging door. Helaas weet de keepster van Staphorst een goal te voorkomen.

Plotseling is het Staphorst die een keer uitbreekt vanaf de linkerkant van het veld, met een hard schot op de goal. De keepster van DESZ staat op de juiste plaats en steekt nog een hand uit, maar ziet de bal al aan de verkeerde kant tegen de winkelhaak belanden. Niks aan de hand. DESZ is scherp en zo weet Annelie met een geslepen pass Imogen weg te sturen, maar haar schot wordt gestopt door de goalie van Staphorst. Enkele momenten later is het wel raak voor DESZ. Marith stuurt met een mooie pass Hannah diep, waarna Hannah DESZ op een 5-0 voorsprong schiet. En 10 minuten voor de rust is het opnieuw Hannah die, na een assist van Demi, met een fraai schot de score uitbreidt naar 6-0. Een pijnlijke blik van Marcel Vos volgt: weer een assist van Demi dus de portemonnee kan nogmaals getrokken worden!

In de rust worden er nog een aantal wissels gedaan en zo mogen Sara en Rosalieke warm lopen. Ook wordt er een keeperswissel gedaan en mag Miranda de 2e helft als voetballer het veld in. Hierdoor neemt MJ plaats in de goal. Eddy neemt opnieuw alle posities nog even door en geeft de laatste tactische aanwijzingen mee. We lopen weer richting veld 4 waar de scheidsrechter het fluitsignaal geeft voor de 2e helft.

Er volgen een aantal kansen voor DESZ om de voorsprong verder uit te bouwen, maar onder andere een schot van Sara en Hannah miste precisie. Het spel golft op en neer, waarbij DESZ dreigender is, maar niet echt tot kansen komt. Ook Staphorst breekt af en toe door, maar de scherpe verdediging van DESZ houdt goed stand, mede door een perfecte ingreep van Jacqueline die een tegendoelpunt weet te voorkomen. Staphorst blijft zich bezighouden met randzaken, de frustratie neemt de overhand en dat is eigenlijk de gehele 2e helft goed merkbaar.

Uiteindelijk gooit DESZ er nog een slotakkoord uit. Een verhit duel op het middenveld wordt door DESZ gewonnen en zo wordt Imogen over rechts weggestuurd, ze dribbelt richting de goal en hier weet ze goed het overzicht te behouden en de bal voor te geven. Miranda staat op de goede plek en weet de rust te bewaren en de 7-0 binnen te tikken.

Het team toonde vandaag niet alleen aanvallende veerkracht, maar ook een solide verdediging en een goede teamgeest, wat dan ook resulteert in een welverdiende overwinning.

Met deze prestatie kunnen we weer met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd Oldemarkt VR2- Desz VR1 13.00 uur bij Sportpark Oldemarkt.

Wij willen Henk Kuik bedanken voor de foto's van de 2e helft!