DESZ VR1 moet meerdere erkennen in Heerenveensche Boys VR2

Auteur: Yael Esteie.

Vrijdag 18 oktober | Op zaterdag 12 oktober stond de wedstrijd tegen Heerenveensche Boys op de planning. Na de nederlaag van vorige week staan de dames weer op scherp, vooral voor de tegenstander van vandaag. Dat dit niet gaat om een makkelijke tegenstander, is ons duidelijk geworden door de uitslagen in de competitie tot nu toe. Helaas werkt onze goed gevulde ziekenboeg ook niet mee en waren er ook wat zenuwen of het allemaal rond ging komen in onze selectie… al met al genoeg opgebouwde spanning voor deze zaterdag!

De wedstrijd begon direct vanaf het fluitsignaal levendig, waarbij het spel constant op en neer ging. Heerenveensche Boys had helaas duidelijk de overhand in aanvallend opzicht, maar gelukkig staat de verdediging van DESZ VR1 scherp te verdedigen. In de 7e minuut was het de spits van Heerenveen die gevaarlijk werd na een slimme steekpass, maar zij schoot de bal net naast het doel van DESZ. Dit was een eerste waarschuwing voor DESZ, die nog net op tijd ontsnapte aan een vroege achterstand. DESZ reageerde vrijwel direct met een crosspass van Daphne op Imogen, maar ook zij zag haar schot in de handen van de keepster verdwijnen. Langzaam maar zeker kwamen de dames van DESZ meer in het spel en begonnen ook zij aan te vallen. Toch was het in de 18e minuut de tegenstander die de score opende. Met goed combinatiespel wisten zij de verdediging van DESZ uit te spelen en zo de 0 -1 tot stand te brengen. DESZ leek al haar scherpte verloren te zijn en nog geen minuut later viel daar gelijk de 0-2.

Even leek het er op dat ook de 0-3 snel tot stand zou komen, maar gelukkig wist onze keepster Sare de bal nog net voor de lijn weg te halen waardoor de achterstand niet verder opliep. DESZ VR1 herpakte zichzelf en begon meer te tikken. Dat het lastig zou worden om door de sterke verdediging van Heerenveensche Boys heen te komen werd ons al vrij snel duidelijk, maar opgeven staat niet in ons woordenboek. Vlak na de rust begon DESZ scherp en zette de tegenstander onder druk. In de 52e minuut kwam er eindelijk hoop voor DESZ op aansluiting. Hannah zette de keepster van de tegenstander flink onder druk wat resulteerde in een persoonlijke fout van de keepster waar Hannah op haar beurt van profiteerde: 1-2! DESZ kwam meer in haar eigen spel en liet met vlagen goed combinatievoetbal zien. In de 63e minuut was daar weer een moment van hoog druk zetten van DESZ VR1 en miste onze scheidsrechter een 100% penaltymoment vanwege een handsbal in de 16. Helaas werd deze, tot grote frustratie, niet gegeven. Helaas wist Heerenveensche Boys vrij snel te schakelen en werd vrij snel na dit moment de 1-3 gemaakt.

DESZ gaf niet op en bleef kansen creƫren. In de 65e minuut bracht Daphne de bal knap in het strafschopgebied, waarna Hannah de bal bij Jari kreeg, Jari kreeg een goede kans, maar de keepster wist deze bal te onderscheppen. In de 69e minuut volgde een grote kans uit een corner voor DESZ. De keepster kreeg de bal tot twee keer toe niet goed vast, maar DESZ slaagde er opnieuw niet in om te scoren.

Helaas weet DESZ VR1 zichzelf ook niet te belonen voor het harde werk. Het verzet van DESZ leek uiteindelijk gebroken toen Heerenveensche Boys in de 80e minuut de 1-4 maakte. In de 87e minuut volgde zelfs nog de 1-5 en daarmee werd de eindstand bepaald. We moeten onze meerdere erkennen in Heerenveensche Boys VR2, waarbij we vooral een erg leerzame wedstrijd hebben gespeeld waar we dan ook goed op terug kunnen kijken samen.