DESZ VR1 bekert door

Auteur: Carolien Mooiweer. Foto's: 60

Maandag 1 april | Na de zware wedstrijd van vorige week, waar de punten voor het eerst dit seizoen niet mee naar huis gingen, was het zaak om de koppies niet te laten hangen en gewoon met frisse moed weer een nieuwe week in te gaan. Dinsdag en donderdag werd er daarom ook fanatiek getraind, waarbij er helaas weer een aantal speelsters uitvielen in verband met blessures. Desondanks heeft het trainersduo Arko en Eddy het voor elkaar gekregen om op zaterdag middag 14.30 uur met 11 fitte speelsters af te trappen op het hoofdveld. Tegenstander van deze kwartfinale van de beker waren de dames van Schoonebeek VR1.

De dames van DESZ beginnen sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut is het Daphne die het buskruit in haar kuit (Eddy's woorden) laat spreken met een afstandsschot, welke helaas over gaat. De toon is in ieder geval gezet. Niet veel later is daar Hannah die 1 op 1 komt met de keeper, maar ze weet ons helaas niet op voorsprong te brengen. In de 7e minuut gaan we in de herkansing.

Desiree brengt de bal door de lucht in de 16, Marith neemt deze keurig aan, legt de bal af op Hannah en zij maakt de 1-0.

De dames van Schoonebeek laten het hier niet bij zitten en weten bijna via een corner de gelijkmaker te scoren, maar Miranda weet dit te voorkomen.

Hierna volgen er meerdere lange ballen op Hannah, die op haar brommer stapt en ervandoor gaat, maar helaas is er niemand om via haar voorzetten de 2-0 binnen te tikken. De tegenstander heeft inmiddels wel door dat ze vandaag een lastige taak hebben aan onze buitenspeler, en probeert haar daarom uit te schakelen door haar hand in hand naar de grond te halen. Met de les van Arko die we ondertussen elke week meekrijgen, 'voetjes laten spreken', pakken we ons eigen spel weer op. Er wordt lekker getikt, maar tot doelpunten leidt het niet.

Nadat in de laatste minuut van de eerste helft een speler van Schoonebeek knockout gaat nadat ze een bal had gekopt, klinkt daar het fluitsignaal en gaan we met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. We zijn er nog lang niet, maar het ziet er goed uit voor de thuisspelende ploeg.

De tweede helft is het Schoonebeek die scherp uit de startblokken komt. DESZ zal nu wakker moeten worden, want anders gaat de beker zo aan onze neus voorbij. Zo gezegd zo gedaan, want we zijn nog geen 5 minuten weer bezig en de 2-0 ligt erin. Via een diepe bal van Annelien op Hannah komt de bal bij Jari terecht, die zich in de 16 bevindt. Ze neemt aan en schuift de bal onder de keeper door het doel in.

Er iets meer speling gecreƫerd op het scorebord, maar hierdoor neemt het tempo af. Dit leidt er in de 58e minuut dan ook toe dat Schoonebeek onze verdediging met niet al te veel moeite weet weg te spelen. Door deze 5 tegen 2 situatie is de 2-1 niet meer te vermijden.

Dit tegendoelpunt haalt de energie bij de dames van DESZ gelukkig niet weg. Het is Imo waar de bal op het gegeven moment belandt. Ze kapt, kapt nog eens, en jawel: ze kapt voor de derde keer. Haar mooie actie mocht helaas niet baten, want de bal rolt voor het doel langs en weet niet de voetjes van onze spitsen te bereiken. We komen elke keer gevaarlijk dichtbij de 3-1, maar hij valt nog niet.

Dit gevaar is voor de tegenstander het teken om smerige overtredingen te gaan maken. Mocht de scheidsrechter zijn horloge zijn vergeten, hebben we altijd nog de geluiden uit de dug-out van de gasten, die precies bijhouden hoeveel tijd er verloren gaat aan deze verzorging. Bedankt heren!

Verschillende acties volgen nog, een aantal mooie vrije trappen van Jacq (Jacolien), maar het mag niet meer baten. De wedstrijd eindigt in een 2-1 overwinning. Een resultaat waar als team hard voor is gewerkt en waar we trots op mogen zijn. De halve bekerfinale zal op 4 mei worden gespeeld. De komende weken zal onze focus weer volledig gericht zijn om de koppositie in de competitie te behouden, met als eerstvolgende wedstrijd Olympia. Op 6 april zal er om 12:30 afgetrapt worden op Sportpark De Cingellanden.

Met dank aan Henk Kuik en Jan-Willem Oldebeuving voor de foto's en niet te vergeten alle trouwe supporters.