DESZ VR 1 rekent af met dames van Espel

Auteur: Carolien Mooiweer.

Maandag 15 april | Het is zaterdag 13 april en dat betekent dat de wedstrijd tegen Espel op het programma staat. De vorige keer werd deze thuis tweemaal gewonnen, met 7-1 en 7-2. Hier is nog niks mee gezegd, dus na een goede bespreking vertrekken we richting Espel. Vandaag moesten we Eddy missen, want onze topper ging 150 kilometer wielrennen. Onderweg worden er nog wat mooie plaatjes gedraaid en spreekt Arko zelfs nog zijn goedkeuring uit over Roxy Dekker, maar blijkt ook weer zijn afkeuring over Broederliefde: “dit is gewoon praten.”

Maar goed, eenmaal aangekomen in Espel begonnen we in de brandende zon aan de warming up, met op de achtergrond de borderline afspeellijst van de tegenstander van de heren van Espel. Ja Arko, dan moet je je afvragen wat je liever hebt.

Over de wedstrijd zullen we het dit keer kort proberen te houden. Het begint rommelig, wat in de eerste minuut al leidt tot een gevaarlijke aanval van Espel. Deze wordt gelukkig goed weggewerkt door een sliding van Renee. Nog geen minuut later ontvangt Hannah de bal en weet ze DESZ op voorsprong te brengen. 0-1.

Er volgen hierna nog veel kansen, zowel uit corners als uit mooie steekpasses als uit afstandsschoten, maar daadwerkelijke doelpunten blijven uit. Net voor de rust valt dan toch de 0-2: via een corner van Hannah belandt de bal bij Demi, die hem langs de keeper heen kopt.

Met deze stand gaan we de rust in.

Ook in de tweede helft worden mooie acties gecreƫerd. Via een steekpass van Lisa komt de bal bij Imogen, die deze net naast schiet. 2 minuten later herhaalt dit scenario zich: Demi weet Imo, tussen de verdedigers van de tegenstander door, te bereiken. Zij komt 1 op 1 met de keeper en brengt het scorebord op 0-3.

In de 70e minuut wordt er een vrije trap gegeven en gaat Demi achter de bal staan. Ze schiet met een zweefballetje over de keeper de 0-4 binnen. Niet veel later is daar Hannah, die ondanks dat ze zich niet topfit voelt, haar benen laat spreken en van een meter of 20 de 0-5 erin ramt. Als kers op de taart kunnen we in een van de laatste minuten deze score nog uitbreiden, wanneer een verdediger van Espel de bal perfect klaar legt voor Lisa. Hiermee eindigt de wedstrijd in een 0-6 overwinning voor de dames van DESZ en gaan de 3 punten mee naar huis.

Volgende week zal om 12:30 uur bij DESZ afgetrapt worden tegen Vitesse'63. Graag tot dan!