DESZ VR 1 houdt de punten in Zwartsluis tegen Tonego VR1

Auteur: Renee van Wieren. Foto's: 59

Maandag 12 februari | Na de zware wedstrijd van vorige week tegen Rouveen, trainingen in de regen en harde wind en nogal wat zieke spelers kwamen de dames van DESZ zaterdagochtend weer het sportpark op vol goede moed en zin in de wedstrijd. Alle tegenslagen van de week ervoor waren snel vergeten toen de tegenstander uit Tonego in carnavalsoutfit aan kwam lopen. Van banaan tot koe en de gereedschapskist als voetbaltas.

Om half 1 begon de wedstrijd van de dames. Het begin was wat tam en erg rommelig aan beide kanten. De eerste kans is er dan wel snel voor DESZ, Imogen krijgt de bal uit de kluts maar mist kracht om de keeper te passeren. Een paar minuten later is het Hannah met een grote kans, na een goede pass van Daphne langs de lijn komt ze 1 op 1 met de keeper. Het schot gaat recht op de keeper, het is duidelijk dat dit de grootste uitdaging wordt van vandaag. De keeper van Tonego passeren…

Maar dan komt Tonego met een aanval en DESZ mist nog steeds wat scherpte. Uitverdedigen wil niet zoals normaal en duels worden verloren op randje 16. Tonego is wel scherp en weet uit deze aanval te scoren, 0-1.

Je zou zeggen dat dit een goede wake up call moet zijn maar helaas, wederom maakt DESZ het zichzelf onnodig moeilijk en wordt Miranda in moeilijkheden gebracht. Dit levert een penalty op voor Tonego, maar deze wordt niet benut, het schot gaat naast!

Is DESZ dan nu eindelijk wakker?

Het antwoord is ja, het spel wordt eindelijk door DESZ bepaald en er wordt goed getikt. Toch blijft scoren uit door de geweldige keeper van Tonego.

De grootste kans is dan voor Daphne, een vrije trap gaat perfect richting de goal en iedereen verwacht een doelpunt. De vingertoppen van de keeper voorkomt dit, vraag me niet hoe maar ze kan de bal nog net aanraken en tikt de bal over de achterlijn.

Na veel opbouwen en hard werken is daar eindelijk de verlossing voor DESZ, Marith gaat vol voor de bal en geeft de bal voor op Hannah, zij is de keeper te slim af en scoort. 1-1.

Voor rust volgt er nog een kans voor Desiree, maar ook deze bal is weer voor de keeper.

Na de rust is het gelijk duidelijk dat de dames van DESZ niet nog meer punten willen verspillen. Een diepe bal op Hannah wordt direct benut, 2-1!

Hierna is het vooral DESZ dat het spel blijft bepalen en Tonego terugdringt op hun helft.

Een schot van Daphne raakt nog de lat, Desiree die nog een keer uithaalt maar weer wordt de bal gepakt door de keeper.

De stand blijft wel spannend maar het is Desiree met het verlossende doelpunt, een voorzet van Hannah komt weer in de kluts voor de goal en Desiree profiteert hiervan en schiet de bal in de goal, 3-1.

Hierna blijft DESZ wel proberen maar telkens is de keeper van Tonego te scherp om nog een bal door te laten.

Na het laatste fluitsignaal is het gelukkig weer tijd voor een overwinningsfoto en blijven de drie punten in Zwartsluis.

Aankomende zaterdag staat er een bekerwedstrijd op het programma, we hebben jullie steun hard nodig! Er is een busreis georganiseerd en opgeven kan in de kantine! Tot volgende week!

Met dank aan Henk Kuik voor de foto's van deze wedstrijd. Ook zijn een aantal foto's van Jan Willem Oldenbeuving bijgevoegd. Dank heren!