DE LAATSTE CRUCIALE BEKERWEDSTIJD VAN J015-2

Auteur: Justin Schokkenbroek.

Maandag 14 september | Een prima voetbalochtend en het zonnetje begon al lekker te schijnen. Om 12.00 uur was het zover.

De scheidsrechter (Gerko Wijnholds)gaf het startsein en toen kon de wedstrijd tegen Steenwijkerwold JO15-1 van start gaan. DESZ begon gelijk supersterk en creeerde ze kansen. Jari kreeg al vrij snel de bal voor de voeten en daar was onze eerste kans. Helaas ging de bal er net naast via een been van voetballer van Steenwijkerwold.

Naar 11 minuten was het wel raak voor DESZ (1-0 Jari) door een fout van de verdedigers van Steenwijkerwold door de bal in te leveren. DESZ bleef sterk en zorgde voor meer druk. Het ging steeds mis achterin bij Steenwijkerwold en dat resulteerde in de 2-0 (Huub) voor DESZ. 5 minuten later was het wederom raak voor DESZ (3-0 Jari)

In de rust kon DESZ terug kijken op een goede eerste helft. De zon was nog meer gaan schijnen en het handje vol supporters kon gaan genieten van de tweede helft. Naar een korte theepauze kreeg Steenwijkerwold de eerste grote kans en moest Martijn voor het eerst ingrijpen, waarna Janniek Meyerink de bal blokte met een sliding en het 4-0 (Jari) werd voor DESZ. Jari reageerde hier sneller dan de verdediger en het hier 1 op 1 kwam met de keeper en het koelbloedig afmaakte.

Direct naar de aftrap kreeg DESZ toch een tegendoelpunt om de oren van Steenwijkerwold en stond het 4-1 tegen doordat de verdediger de bal naar voren schoot en de aanvaller de bal zo over Martijn heen stifte.

DESZ zat er gelijk weer bovenop en Steenwijkerwold probeerde het nog wel maar DESZ was gewoon sterker. De bal bleef op en neer gaan en in de 48-ste minuut was daar de 5-1 voor DESZ (Sem Boerhof).....

Er werden van beide kanten nog wat kansen gemist, maar daar was het eindsignaal en bleek DESZ toch wat te sterk voor Steenwijkerwold. DESZ kan terug kijken op een goede wedstrijd en heeft een mooie voetbalwedstijd laten zien vandaag.

Volgende week (19 september) wacht er weer een nieuwe uitdaging voor JO15-2 in de competitie tegen Rouveen JO15-1 om 10.30 uur thuis.