Dames van DESZ door in de beker

Auteur: Renee van Wieren.

Dinsdag 8 september | De eerste officiële wedstrijd van het seizoen begon afgelopen zaterdag voor de dames uit Zwartsluis om 12 uur in Belt-Schutsloot. Na een paar late afmeldingen is het voor de trainer nog even puzzelen om de basis goed neer te zetten maar de dames komen vol vertrouwen het veld op.

Na een minuut of 5 is er een grote kans voor SVBS maar Ilse houdt zich groot en blockt de bal waarna Julia deze weg kan werken. Beide teams lijken redelijk gewaagd aan elkaar. Een dikke 10 minuten later is er een grote kans voor DESZ, Miranda krijgt de bal en probeert deze over de keeper te werken maar de keeper van SVBS kan er nog net bij en tikt deze over de goal. De dames van DESZ hebben moeite om in hun eigen spel te komen.

Toch is daar na 22 minuten spelen de openingstreffer! Imogen weet de bal goed vast te houden en legt hem af op Miranda die op haar beurt de bal over de keeper heen in de goal legt. 0-1 voor DESZ.

Niet veel later weer een grote kans voor DESZ, Imogen sprint richting de goal maar schiet net naast. In de 25e minuut krijgen de dames van DESZ een corner. Jacqueline loopt vrij voor de goal en schiet de bal binnen, 0-2! DESZ heeft eindelijk gevonden wat ze zochten en er volgen nog een aantal kansen maar geen doelpunten en met deze stand gaan de dames de rust in.

Na de rust lijkt het spel compleet gedraaid. Een paar wissels bij DESZ, dit zorgt voor grote kansen voor SVBS. Net op het moment dat iedereen wacht op de 1-2 valt daar ineens de 0-3 voor DESZ! In de 60e minuut scoort Imogen het derde doelpunt voor DESZ.

DESZ komt weer een beetje terug in het spel. Tien minuten later krijgt DESZ een vrije trap. Deze wordt snel genomen en Miranda weet zichzelf vrij te lopen, ze schiet vanaf randje 16 de bal keurig binnen en zo is de stand 0-4! Niet veel later, nadat DESZ de concentratie verliest valt dan toch de 1-4. Er komen nog een een paar kansen voor beide teams maar het is strijden tot het eindsignaal. Er is nog een grote kans voor DESZ maar Jacqueline schiet de bal net naast.

Eindstand 1-4.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. DESZ VR1 speelt dan tegen de dames van Vitesse'63 VR2, aanvang 14:00 uur.