Nieuws

Dames van DESZ bekeren door!

Auteur: Renee van Wieren.

Vrijdag 12 november | Rond 6 uur al mochten de dames van DESZ zich melden op het sportpark in Zwartsluis. De 2e ronde van de beker stond op het programma tegen de, zowel in de competitie als beker ongeslagen, dames van Noordscheschut.

DESZ begon aan de aftrap en gelijk de eerste kans was raak voor de uitploeg! Na een prachtige pass werd de 0-1 fraai afgerond, een droomstart voor DESZ.

Niet kort hierna kreeg DESZ weer een grote kans. Na goed tikwerk kwam DESZ snel op de keeper van Noordscheschut af die ver voor haar goal stond, maar helaas ging het schot naast. De dames van DESZ bepaalden het spel en lieten goed voetbal zien, de thuisploeg kwam er in de eerste 20 minuten niet aan te pas.

Toch werd DESZ hierna wat slordiger aan de bal en dit zorgde voor onnodige problemen achterin. Na een paar goede reddingen van de keeper en verdediging was de aanval van Noordscheschut de verdediging van DESZ op een gegeven moment toch te slim af. Zij straften een foutje van DESZ gelijk af, 1-1. De stand was weer gelijk en daarmee was alle spanning ook weer terug.

Beide ploegen kregen in het vervolg van de eerste helft nog wat kleine kansen maar de stand bleef gelijk en hiermee gingen beide teams de kleedkamer in voor de rust.

Na de thee, die wel nodig was om weer even op te warmen, stapten beide teams weer het veld op. Noordscheschut liet gelijk zien dat ze geen genoegen namen met verliezen en bepaalden het spel vanaf de aftrap. DESZ bleef wat achter en moest weer even in de wedstrijd komen.

Na een poosje kreeg DESZ de smaak weer te pakken en begon de uitploeg weer met goed tikwerk en de vrije ruimtes zoeken. Maar ook Noordscheschut loerde op een doelpunt. De dames van Noordscheschut kregen hier ook de eerste kans toe, een vrije trap zorgde voor een gevaarlijke kans maar deze werd naast geschoten.

De volgende kans was weer voor DESZ, de dames zetten goed druk, wat eigenlijk een corner had moeten opleveren. Echter werd deze niet toegekend en kreeg Noordscheschut een doeltrap. Maar de druk bleef er op en DESZ veroverde gelijk weer de bal. Een goed schot op doel resulteerde daarmee in de 1-2! De dames van DESZ namen weer de leiding in de wedstrijd.

De scherpte bleef er in bij DESZ want na de aftrap was de bal direct weer voor DESZ. In de 1 op 1 op de keeper die volgde was het meteen weer raak! 1-3.


DESZ bleef knokken en goed tikken opzoek naar nog een goal. Noordscheschut werd ook weer iets gevaarlijker en dwong DESZ even terug tot in de 16. Daar kon de scheidsrechter vanaf 60 meter afstand een overtreding zien. De penalty voor Noordscheschut werd benut 2-3, de spanning was weer terug in de wedstrijd.

De dames van DESZ hielden zich sterk en mistte nog de kans op 2-4. Beide teams bleven opzoek naar een doelpunt.

Toch bleek DESZ in het restant van de wedstrijd de sterkste, en de scheidsrechter floot af, einde wedstrijd. DESZ is weer een ronde verder in de beker.


Aanstaande zaterdag staat een belangrijke wedstrijd op het programma. DESZ speelt thuis tegen Espel, de huidige nummer 2.

Aftrap 12:15 op het hoofdveld van DESZ.

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams