Nieuws

​Volle mep voor DESZ 35+!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 32

Maandag 8 april | Afgelopen vrijdag was het dan zover. EIN-DE-LIJK mochten de heren van DESZ 35+ weer de wei in. Tot onze blijdschap zou dit ook nog eens de kunstmatige variant van het eigen sportpark zijn. Aan animo daarom geen gebrek deze avond, maar liefst twaalf van de vijftien heren hadden 'aanwezig' aangevinkt in de poll in de groepsapp.

Alleen Nico, Oscar en Harold zouden ontbreken. Nico (topschutter en aanspeelpunt) besloot zichzelf te sparen voor de wedstrijd van het vlaggenschip (Urk uit). Oscar wilde komen kijken, kwam een half uur te vroeg en vond het toen wel mooi geweest. Grote afwezige was speler/trainer Harold, die de voorkeur gaf aan ijsspeedway in Thialf (even googlen).

Met twaalf herriemakers zat de sfeer er vooraf in de kleedkamer al goed in. Met zoveel spelers leek het verdelen van de shirts, broekjes en sokken aanvankelijk uitdagend, maar Martijn 'took one for the team' en stak zijn kleine pootjes en kippenkontien in een XXL-broek. Geen gezicht, probleem wel opgelost.

Om onze spieren en balgevoel uit de winterslaap te wekken, begaven wij ons vervolgens naar het trainingsveld. Gelijk even de kans om bij te praten, een gezonde portie schunnigheid op te werpen of alvast voor te beschouwen op de eerste wedstrijd. Uitspraken als 'vorige keer wonnen we dik' of 'nog nooit van verloren' passeerden de revue.

Dat ging over onze eerste tegenstander van de avond, FC Meppel 35+ 2. Rond 20.05 traden wij aan en klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Henk Nieborg. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd krijgt u niet. Wel waren wij de betere partij en kregen wij veel kansen. Cor maakte er gelukkig twee, waardoor wij al gauw 0-2 voor stonden. Zijn tweede treffer verdient een plekje in dit verslag; een pegel met links (!), strak in het kruis. Wereldgoal!

Door een moment van onachtzaamheid moesten wij hierna een tegentreffer slikken. Waar Robin ons daarvoor nog een aantal keren had gered, moest hij ditmaal wel capituleren: 1-2. Bij deze stand kwamen we niet echt onder druk te staan, maar prettig was anders met zo'n minimale voorsprong. Enkele minuten voor tijd mocht ondergetekende de 1-3 maken, waarmee aan alle onzekerheid een eind kwam. Eindstand: 1-3.

Onze tweede wedstrijd speelden wij tegen SC Rouveen 35+. We vlogen uit de startblokken. Al binnen vijf minuten kwamen we op voorsprong nadat Cor door Gerjan werd bediend met een afgemeten steekpass: 1-0. We gingen op zoek naar een verdubbeling van de score. In de Rouveners troffen we echter een stugge ploeg, die het fysieke spel niet schuwde. Niels had dit door en besloot zich na een sprintje gauw te laten wisselen.

Kansen kregen we genoeg. Kim, Bernd en ondergetekende hadden het vizier niet op scherp, terwijl een lange afstand poging van Reiny een beter lot had verdiend. Rouveen hield hierdoor hoop en stuurde zelfs de keeper mee naar voren om een doorbraak te forceren. Met kunst en vliegwerk wist Robin zijn doel echter schoon te houden. Na een goed half uur vond Henk het mooi geweest en klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 1-0. Zes punten in de tas en een gedeelde eerste plek in de stand!

Na de wedstrijd werd er natuurlijk uitgebreid nabeschouwd. Zo vond de één Rouveen beter dan de vorige keer, terwijl de ander hen toch echt minder vond. Verder had Reiny de bal af moeten leggen, werd er hartelijk gelachen om de uitgedeelde panna's en werd door Bernd gesteld dat de keeper gelijk had toen hij ondergetekende een 'stumper' noemde.

Eenmaal gedoucht en aangekleed, begaven wij ons naar de kantine voor de derde helft. Daar werden wij hartelijk ontvangen door de glimlachen van de kantine, Yvonne en Esmee. Zij voorzagen ons de rest van de avond van welverdiende hapjes en (0.0) drankjes, terwijl de Spotify-afspeellijst zijn werk deed. Zo bleef het nog lang gezellig. Een passende afsluiting van een productieve avond voor DESZ 35+!

Met dank aan Henk Kuik voor de foto's.

Meer nieuws van DESZ 35+1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams