​Vlaggenschip verzaakt niet!

Auteur: Joy Addink.

Maandag 6 november | Zoals we vorige week al schreven stond afgelopen zaterdag de kraker op het programma tegen Creil-Bant. Deze combinatie had nog geen punten laten liggen deze competitie, totdat ons aller derde naar Creil afreisde. Jan en Aly, je weet wel de ouders van die gelegenheids-rechtsback, gaven gehoor aan de oproep en zijn ook voor ons naar Creil afgereisd! Ook een knappe prestatie om anderhalf uur te zitten verkleumen voor een potje kelderklasse voetbal, waarvoor dank!

Eenmaal aangekomen bij de poldercombinatie gaat Joy op pad om uit te zoeken welke kleedkamer we mogen gebruiken. 3 kantines en 28 deuren verder komt hij weer naar buiten zonder enig idee welke kleedkamer voor ons is… Als dit maar geen voorbode is op de scherpte van de ploeg. Gelukkig heeft opa Frank, voor velen bekend als Antonio, de bril wel op en ziet dat kleedkamer 4 voor ons is.

Helaas waren ze bij Creil nog niet helemaal op de hoogte van de belangen van deze wedstijd, de dames speelden tot half 3 waardoor onze wedstrijd werd uitgesteld. Zodat we toch nog even konden warmlopen en niet te vergeten het varken moest ook nog even gevoerd worden. Als er 2 kilo yoghurt, een zakje snoep en een banaan inzitten kunnen we dan eindelijk gaan warmlopen. "Oh zijn de dames nog bezig? Mooi dan kan ik nog even schijten". Ja wat erin gaat moet er ook weer uit.

Uiteindelijk wordt er om 14.43 uur afgetrapt, beide ploegen beginnen wat afwachtend maar zo lijken ze bij de thuisploeg de meeste aanvalsdrang te hebben. Na een paar minuten voetballen schroeft de thuisploeg de druk wat op, daar schrikken we niet van tot een klein moment van onachtzaamheid aan de linkerkant. Een te korte terugspeelbal betekend voor de aanvalsleider één op één op de keeper en faalt niet, een goede schuiver betekend 1-0. Kan gebeuren en hoort er helaas bij, dus kop op we zijn gewaarschuwd. Het vlaggenschip pakt het spelletje uitstekend op en geeft geen kans meer weg, iedere bal wordt gewonnen en ja dan voetbal je ook een stuk makkelijker vooruit.

"Moet ik een trainingsbroek aan, of speel ik? Want als ik op de bank zit doe ik een trainingsbroek aan. Speel ik echt? Of niet? Want anders doe ik gewoon een trainingsbroek aan. Maar mijn ouders komen kijken, dus zou een beetje jammer zijn als ik een trainingsbroek aan moet".

Het zullen de zenuwen wel zijn geweest… Je mag spelen Joy maar laat dan wel een keer wat goeds zien. Dat heeft ie begrepen, na een fantastische aanval over de rechterkant is het Frank die de achterlijn haalt. Heel Creil heeft het gehoord die bal moet naar de tweede paal, en jawel hoor daar is het Joy die de 1-1 binnen werkt! Nog geen 4 minuten later is het weer raak! Dit keer een vlot lopende aanval over links, een voorzet van Gorski valt zomaar binnen! Voor rust kunnen we er zelfs nog 1-3 van maken maar helaas gaan we rusten met een stand van 1-2.

Zeer tevreden de kleedkamer in, sorry wissels het staat goed zo dus we blijven eerst even staan. Vol zelfvertrouwen de tweede helft in, en dat is zeker niet onterecht. Gerjan en Mark domineren het middenveld, coachen iedereen de goede kant op en zo wordt iedere tweede bal met speels gemak gewonnen. Na 50 minuten schuift Gorski zijn tweede van de middag binnen, erg merkwaardig maar de goal wordt (onterecht) afgekeurd voor buitenspel.

Hij moest immers zijn directe tegenstander nog voorbij lopen. Voor de thuisploeg is inmiddels duidelijk dat het onbegonnen werk is. Ieder duel wordt door het vlaggenschip gewonnen en spelen de ene na de andere aanval, het wachten is op doelpunten. Eerst nog even wisselen, wat verse krachten erin. Ted, Lukasz en jawel Kelvin worden één voor één gebracht rond de 60e minuut.

Niet veel later is het dan toch raak! Een mooie aanval over een tal van schijven en zo speelt Mark zich ineens vrij voor de keeper. Die komt uit en Mark behoudt het overzicht, een tikkie links en Frank kan vrij binnen schuiven! Na bijna 90 minuten voetballen speelt de thuisploeg hun tweede kans bij elkaar, maar Balle flink verkleumd staat goed op te letten. Maakt z'n goal goed klein waardoor de spits alleen nog voorlangs kan schieten.

In de laatste minuut van de blessure tijd is het Simon die nog wat goed te maken had, een prima voorzet van Ted neemt hij lekker op de kale kletser. 1-4 Het is klaar! Na de nodige complimenten is het tijd voor bier! Het was genieten zaterdag! Zaterdag wederom een wedstrijd van formaat, dan reist Urk af naar sportpark de Cingellanden. Tot dan!