Nieuws

Steun het Rode Kruis om het coronavirus in te dammen!

Auteur: Gerjan Kronenberg.

Donderdag 23 april | Morgenavond vindt het NK Quarantaine Quiz voor clubs plaats. Niemand had ooit verwacht dat dit überhaupt zou gaan gebeuren… Een belangrijk doel van deze voetbalquiz is om geld op te halen voor het Rode Kruis. Wij hebben gekozen voor deze stichting omdat zij zich direct inzetten voor corona hulp in zowel Nederland als wereldwijd. De vrijwilligers van het Rode Kruis kunnen met deze gelden ondersteuning bieden tijdens deze noodsituatie. Alle donaties dragen dus gelijk bij aan het indammen van het coronavirus.

Wat doet het Rode Kruis?

Wanneer je geld wilt doneren aan het Rode Kruis zul je allicht afvragen wat de vrijwilligers doen van het Rode Kruis. Hieronder enkele voorbeelden:

  • De hulpverleners helpen in heel Nederland bij zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten. Ze vervoeren patiĆ«nten, ondersteunen de overbelaste voedselbanken en verzorgen de coronapatiĆ«nten die worden opgevangen in diverse hotels verspreid over het land.
  • Ook verzamelt het Rode Kruis beschermingsmiddelen, zoals brillen, maskers en handschoenen, zodat het zorgpersoneel veilig kan blijven werken.
  • De hulporganisatie biedt ook praktische ondersteuning aan mensen die er alleen voor staan of in quarantaine zitten. De vrijwilligers doen boodschappen, helpen met het aanschaffen van medicijnen, laten de hond uit, geven advies en bieden een luisterend oor.
  • Verder is er een hulplijn geopend waar bellers vragen kunnen stellen over het coronavirus of als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Inmiddels zijn al meer dan 15.000 telefoontjes binnengekomen.

Wanneer en hoe kunnen jullie doneren?

Vanaf heden is de volgende link :https://tikkie.me/pay/RodeKruis/uY5oFG1rz2dDb9WwFZ9RWF beschikbaar om gelden te doneren. Tijdens de "livestream" zullen wij naast de Quiz uiteraard hier veel aandacht aan geven! Ook is het mogelijk om via je smartphone de QR-code te scannen, daarmee kom je gelijk op de pagina om een donatie te kunnen doen.

Graag willen wij een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus! Jullie ook?

Wees sociaal en deel

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams