Auteur: Reiny Griemink.

Maandag 21 oktober | Op het programma stonden afgelopen vrijdagavond Steenwijk en Vitesse ’63. Met 10 man op papier en op donderdag één afzegging door een blessure en één die een avondje thuis koos, zijn we uiteindelijk met 8 man afgereisd naar Koekange. Match day!

DESZ – vv Steenwijk
Niels 2x, Reiny 1x en Cor 1x

Steenwijk scoorde vrij snel in de opening: 0-1. Vervolgens wordt er met counters de 1-1 op het scorebord gezet. Na een mooie aanval via verschillende schijven was het Niels die het mocht afmaken: 1-1. We kregen steeds meer grip op het spel en we konden steeds vaker onder de druk van Steenwijk uit voetballen. De ene mooie aanval na de andere als gevolg. We beloonden onszelf met legio kansen om de uitslag verder uit te bouwen. Cor met een kiezelhard afstandsschot met de 2-1 in de rechterhoek en Reiny na een snelle counter op aangeven van Niels die de 3-1 op het scorebord bracht.

Daarna maken we achterin twee persoonlijke fouten bij het inspelen en krijgen we nog met 3 minuten te gaan ook nog de 3-3 om de oren. In de laatste minuut gaven we veel druk op de bal en onderschepten we de bal op het middenveld. Voor het doel lijkt de aanval te smoren maar Reiny kon de bal afsnoepen en Niels in stelling brengen die dit buitenkansje niet liet liggen en rustig de bal in de hoek schoof 4-3!

Altijd lastige Vitesse – DESZ 2-1

Met de eerste 3 punten in de tas mochten we meteen verder tegen Vitesse. Ook nu komen we weer snel achter. Weer een van richting veranderd schot, de 3e keer! Rolt de bal tergend langzaam in het doel, doelpunt voor Vitesse: 1-0.

DESZ speelde erg verzorgd voetbal en was ook veel beter dan Vitesse. We speelden met Niels in de punt die het aanspeelpunt was en daaromheen kwamen we om de kaats van Niels op te halen om verder te voetballen. Ook hier hadden we weer veel kansen en heeft eigenlijk iedereen wel een schot gelost. Elke keer was het wel, of tegen de bierbuik, naast, over, of redding van de keeper die onverslaanbaar leek. Toch lukte het om uiteindelijk de 1-1 tegen de touwen te prikken, dit na balverlies van Vitesse: toch nog de 1-1. We Bleven doordrukken maar in plaats dat wij de 1-2 maken valt hij aan de andere kant na een goed uitgespeelde counter van Vitesse. In de laatste minuut van de wedstrijd konden we geen doelrijke kans meer creëren.

Noem geen namen maar degenen die erbij waren….. Hoe is het mogelijk om Robin, onze sluitpost, te verschalken waar de meeste spitsten de allergrootste moeite mee hebben.

8 november mogen we naar Hoogeveen, eerste wedstrijd staat om half 8 tegen de Weide, 2e wedstrijd spelen we tegen Meppel 3.