Nieuws

Een wedstrijd om niet te vergeten

Auteur: Leon van Dijk.

Zondag 4 februari | Na het verlies tegen Rouveen vorige week was de eerste seizoenshelft officiëel voorbij. Tijd voor de eerste return wedstrijden dus. Deze week was Drenthina aan de beurt. Uit in Emmen-Noord gingen we met 0 punten en een 1-0 Nederlaag het veld af. Aan alles was echter te merken dat dat deze keer niet ging gebeuren. Al tijdens de bespreking was te merken dat iedereen de focus erop had. Er werd aandachtig geluisterd en trainer Bernd gaf het goede voorbeeld door zijn telefoon op stil te zetten. Bedankt voor de 5 euro.

In tegenstelling tot vorige week verliep de warming-up vlekkeloos. Dit was meteen terug te zien toen onze favoriete clubscheidsrechter om stipt 14:30 toestemming gaf om af te trappen. DESZ liet de bal lekker rond gaan en Drenthina kwam niet aan het spel te pas. Dit bleef eigenlijk de gehele openingsfase het geval. Ondanks het overschot aan balbezit bleek het akelig lastig om de openingstreffer te vinden. Kansen werden niet afgemaakt, en leidden tot goede counters van Drenthina. Gelukkig stond de verdediging, onder versterking van niemand anders dan Martijn van der Heide, als een huis. In de 29e minuut lukte het dan toch om de openingstreffer te vinden. Een mooie hoge crosspass van Sander (wie anders) werd magisch aangenomen door Willard, die hem in de linkerhoek peerde.

Tot aan de rust bleef DESZ overduidelijk de sterkere partij. Een beloning van het goede spel bleef echter uit. Met een stand van 1-0 gingen we de kleedkamer in. Na de rust kreeg het drietal Pierik, Feizi en Van Dijk de opdracht om warm te lopen. Laatstgenoemde, die overigens de schrijver van dit verslag is, kreeg kort na de start van zijn invalbeurt een dergelijk harde beuk dat het restant van de wedstrijd permanent uit zijn geheugen is gewist. De stand bleef bij 1-0, meer kan ik u helaas niet vertellen.

Volgende week zullen de mannen om 15:00 in Emmen spelen tegen DZOH 3. Tot dan!

Meer nieuws van DESZ 2 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams