DESZ wederom onderuit in Zwartewaterland bekerstrijd

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 19

Maandag 11 september | Op zaterdag 9 september speelde DESZ 1 haar 2e bekerwedstrijd tegen de andere buren Olympia ‘28 uit Hasselt! Zaak voor de ploeg uit Zwartsluis om na de grote nederlaag tegen Genemuiden deze ‘burenruzie’ wel tot een goed einde te brengen.

De Sluzigers begonnen wederom slap aan de wedstrijd en dat resulteerde in een snelle achterstand want binnen 5 minuten was het al raak voor de gasten uit Hasselt. Na deze wake-up call herpakte DESZ zich aardig en creƫerde in het verdere verloop van de eerste helft toch een handjevol goede kansen. Zo schoot Moorman vanaf een goede positie voorlangs en was het Krabbe die 2 maal een 1 op 1 met de keeper miste. En zo was het Olympia dat met een goed ingestudeerde corner vlak voor rust de 0-2 op het bord zette.

In het tweede bedrijf was het DESZ dat gelijk het initiatief pakte en dat leidde eerst tot een goede kans voor Krabbe maar weer voorkwam de keeper in de 1 tegen 1 een doelpunt. Na ongeveer 10 minuten in de 2e helft was het toch DESZ dat de aansluiting vond. Een ingooi in de 16 kwam bij Moorman terecht; hij draaide goed bij zijn tegenstander weg en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen, 1-2!

Na deze treffer ging DESZ op jacht naar de gelijkmaker en kreeg het genoeg mogelijkheden om deze te maken, alleen waren de Sluzigers niet scherp genoeg om deze mogelijkheden te benutten. In blessuretijd was het Olympia die de 1-3 nog op het bord wist te zetten.

Volgende week speelt DESZ haar laatste bekerwedstrijd in en tegen Blokzijl.