DESZ Vrouwen winnen in beker van de vrouwen uit Rouveen

Auteur: Renee van Wieren. Foto's: 7

Maandag 11 september | Het was wederom een warme zaterdagmiddag (lees: zweetheet) wanneer de dames van DESZ het kunstgras in Rouveen oplopen. De bespreking was kort en helder, de afspraken waren weer goed doorgenomen en zo waren de dames weer klaargestoomd door Eddy en Arko. Na de felicitaties aan de jarige aanvoerster van Rouveen klonk het fluitsignaal en DESZ VR1 had één doel, de drie punten kreeg ze niet cadeau.

De dames van DESZ begonnen de wedstrijd met een paar kansen. Imogen had een mooi schot op doel in de 11e minuut maar deze werd gepakt door de keeper van Rouveen. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd op het veld, sterke duels en goed voetbal kwam hier uit voort.

Een paar minuten later was het Rouveen die een grote kans kreeg, een vrije trap belandde op de paal en DESZ kwam met de schrik vrij. Zo ging het over en weer want DESZ kreeg in de 16e minuut weer een kans maar het schot van Daphne ging helaas over.

Toch kwam Rouveen niet vaak voor het doel van DESZ behalve met vrije trappen, maar wederom ging deze niet in het doel maar naast.

Hierna waren beide teams wel toe aan een slokje water, de scheidsrechter had besloten om elk kwartier een drinkpauze te houden vanwege de hitte op het kunstgras.

Het was ook de hitte die bij DESZ een eerste wissel veroorzaakte. In de 20e minuut werd Rosa gewisseld en Roselieke kwam het veld in.

In de 38e minuut kwam de verlossing voor DESZ, hard werken werd beloond. Na een mooie aanval opgezet door Imogen, Jari en Hannah is het Hannah die scoort en zo de 0-1 op het scorebord zet.

Hierna gaat DESZ door met het creƫren van kansen, een corner genomen door Daphne belandt bij Hannah maar die schiet naast.

Tijd voor rust, nog een wissel werd toegepast. Angelina maakte plaats voor Annelien en verder werd er nog wat besproken over wat er beter kon zodat we dit niet meer weg zouden geven.

Een paar minuten na rust verdubbelt DESZ de score. Roselieke onderschept de bal en schiet de bal naar voren, hier is het Hannah die de bal meeneemt en uithaalt richting het doel van Rouveen. Echter is het wederom de keeper die in eerst instantie redt maar heeft de bal niet vast. Dit geeft Hannah weer een kans en zij kopt de bal achter de keeper, 0-2!

De snelheid bij Rouveen is er een beetje uit en dit geeft rust bij DESZ, er volgen wel een paar kansjes maar de overtuiging mist.

De trainers beslissen om verse krachten in het veld te zetten en er volgen weer een paar wissels.

Imogen maakt plaats voor Yael en Renee wordt vervangen door Lisanne.

De verse kracht doet de dames van DESZ goed want enkele minuten later is het wederom Hannah die scoort. Een goede pass van Dapnhe belandt bij Hannah en die schiet raak.

Hiermee is het zeker dat de 3 punten mee gaan naar Zwartsluis. De scheidsrechter fluit af en dan is het weer tijd voor de 'overwinningsfoto'.

Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd op het programma en nemen de dames het op tegen Espel VR 1, thuis om half 1. Tot dan!