DESZ Vrouwen 1 stormt door

Auteur: Miranda van Es. Foto's: 45

Zondag 5 november | Afgelopen zaterdag 4 november stond de wedstrijd DESZ VR1- Oldemarkt VR2 op het programma. Waar storm Ciarán afgelopen week van zich liet horen ging er donderdagmiddag al rond in de groepsapp “gaat het trainen wel door?” Zeker, het is altijd code ‘rood’ met Eddy en Arko. Een aantal spelers waren al wat eerder aanwezig en ook moest er nog even een enkeltje (groen/geel/blauw) getaped worden. Helaas bleek de corveesleutel er nog niet te zijn maar gelukkig was hier de trainer van DESZ 2 de redder in nood en werd de kleedkamer netjes geopend.

Op naar de wedstrijd van zaterdag! Dit keer is het veld 4 waar ze het opnemen tegen Oldemarkt.

Als je naar deze wedstrijd kijkt, zie je dat het voetbal een grillige dans is, vol onverwachte wendingen. In de eerste 10 minuten was het een beetje als een schilder die zijn penseelstreek perfectioneert voordat het meesterwerk begint. In minuut één een mooie bal van Daphne op Annemieke die op de goal afgaat en waar de keeper tussenzit. De bal blijft hangen en Jari is daar rap bij. Jari denkt nog eens aan de woorden van haar zoon net voor de wedstrijd. "Bij een hattrick verdient moeders een flesje water" en schiet over.

En dan plotseling, als een donderslag bij heldere hemel, begint Oldemarkt gevaarlijk te worden na wat miscommunicatie achterin bij de thuisploeg. Je voelde de druk opbouwen. In minuut 5 moet Miranda volledig gestrekt om de bal over de goal te tikken. De corner die volgt gaat ook naast en zo wordt VR1 even op hun plek gezet.

Maar dan breekt minuut 10 aan, waarin Demi een briljante pass klaar heeft op de diep lopende Annemieke, Anne ontvangt de bal en levert een prima voorzet op Hannah die zichzelf op de juiste plek vrij weet te lopen en faalt niet. De 1-0 is een feit!

Vanaf dat moment weet DESZ langzaam in hun spelletje te komen. Het voetbal wordt gestaag beter en zo onstaan er een aantal kansen uit de corner. Ook een tweede corner wordt genomen maar helaas zonder resultaat. De bal wordt weer onderschept en Daphne wordt gezocht; een prachtige steekpass van Daphne wordt op Annemieke gespeeld maar deze vindt dit keer de tegenstander op haar weg. Marith weet de bal weer terug te veroveren en probeert het via een één-tweetje. Ze ziet kans voor een schot maar weet net niet de juiste touch mee te geven en ziet haar schot net naast gaan.

Weer een vloeiende aanval over meerdere schijven wordt er opgezet aan de kant van de thuisploeg. Een passje van Annemieke op Hannah, waaruit een strakke voorzet komt waar Jari net een teenlengte te kort komt voor de 2-0. Duidelijk is wel dat DESZ gebrand is om door te drukken. In minuut 30 laat Daphne zien dat ze een gouden pootje heeft en weet ze Annemieke te bedienen, een sprint richting goal en nog even een laatste zetje over de keeper heen en dan is de 2-0 er!

Dat Oldemarkt niet voor niks richting Zwartsluis is afgereisd blijkt wel want ook nu laten ze de koppies niet hangen en proberen een aanval op te zetten na onnodig balverlies aan onze zijde. Gelukkig weet Miranda de aanval onschadelijk te maken en probeert DESZ weer op te bouwen. In minuut 34 krijgt Hannah de bal in de 16 aangespeeld maar ziet dat ze niet genoeg ruimte heeft om uit te halen. Ze draait bij haar tegenstander weg en ziet Imogen staan. Imo twijfelt geen moment en weet zo de 3-0 binnen te schieten.
Weer laat Oldemarkt zich zien, de achterhoede van de polderclub weet de bal te onderscheppen en schiet hem richting de voorhoede. Daar waar Lisa verkeerd gepositioneerd staat probeert Carolien in de sprint de rappe buitenspeler nog van de bal te houden, maar de buitenspeler is niet meer bij te houden en kan zo op de goal af. Buiten het bereik van de keeper weet ze het net te vinden: 3-1. DESZ en met name de achterhoede wordt weer even met de neus op de feiten gedrukt. Een tegengoal was alweer even geleden. Dat Demi er ook zuur van was werd wel duidelijk! Demi stormt vanuit de achterhoede op en na wat aanmoedigende woorden vanaf de zijlijn schiet ze de bal onhoudbaar van een meter of 27 (of was het 26.6666 meter) strak in de touwen. 4-1
Rust!

Na wat discussie over de stand kwam Annemieke erachter dat ze "maar 1 keer had gescoord" in plaats van 2 keer. Dat soort dingen kunnen gebeuren, en tja soms kan het verwarrend zijn, zoveel aanvallen, wie gaf het laatste tikje of pakte de keeper hem nog?

We gingen weer het veld op en in minuut 48 zette DESZ eigenlijk gelijk weer de toon. Rustig tikwerk leidt tot een grote kans voor Daphne, maar ze raakte de paal. Het had ook zomaar een doelpunt kunnen zijn. Een aantal minuten later weet Daphne met weer een mooie pass Annemieke diep te sturen, deze geeft voor en ziet de ingevallen Rosalieke vrij staan. Rosalieke drukt af en maakt de 5-1. Het is deze fase vooral DESZ die in balbezit is en de kansen creëert. Goed samenspel zorgt ervoor dat de keeper van Oldemarkt een aantal keer liet zien haar mannetje te staan in de goal.

In minuut 64 is het Hannah die denkt daar moet nog een goaltje bij en laat de keeper nog 1 keer kansloos en werkt de 6-1 tegen de touwen.
Oldemarkt probeert nog wat terug te doen en waar Arko denkt dat de spits de 6-2 binnen weet te tikken is het onze super showkeeper die de bal nog weg kan werken uit de korte hoek. De laatste speldenprikjes worden uitgedeeld en dan vindt de scheidsrechter het wel mooi geweest voor vandaag. Met een 6-1 overwinning stappen de dames van DESZ met een tevreden gevoel van het veld af. Snel douchen en nog even het laatste stukje van DESZ 2 bekijken die ons goede voorbeeld volgt en er ook 6 weten te scoren! Chapeau, toch weer een aantal mooie overwinningen die binnen gehaald zijn.

Komende week zal VR1 zich gaan klaarmaken voor de derby tegen Olympia'28. Beide teams zullen willen strijden voor de winst waarbij natuurlijk ook de lokale trots op het spel staat! Wil jij hierbij zijn kom dan zaterdag 11 november 12.30 uur naar Sportpark 't Hoenbroeck te Hasselt.

Met dank aan Henk Kuik voor de beelden van de wedstrijd.