DESZ VR1 onderuit in Rouveen

Auteur: Mari-José Ellen.

Dinsdag 4 februari | ​Donderdagavond, 20.00 uur. De streekderby tegen Rouveen staat op het programma. Het is de derde wedstrijd in acht dagen en dit is te merken. Blessures en vermoeide spieren komen om de hoek kijken. Ondanks de pijntjes staan we met zijn allen in het veld en willen we deze wedstrijd winnen.

20:01; er is gefloten! DESZ zet direct druk en dit resulteert al snel in een kans. Helaas schiet Iris dekker recht in de handen van de keeper. Na enkele minuten goed druk zetten wordt Sylvia stevig onderuit gehaald, het spel wordt stilgelegd en Sylvia moet het veld af met een enkelblessure.

Het spel wordt hervat en aan beide kanten wordt er flink druk gezet. DESZ probeert, maar komt er niet goed uit. Even later heeft Rouveen een goede kans, maar Ilse redt de bal uit de korte hoek. Na ongeveer een half uur spelen wordt Miranda gewisseld voor Mari-José. Het blessureleed heeft Miranda getroffen in de wedstrijd van een week geleden en ze blijkt niet goed genoeg hersteld om weer een volledige wedstrijd te spelen. Enkele minuten later is het raak voor Rouveen. Een afstandsschot over de grond gaat het net in, 1-0. DESZ probeert zich te herpakken maar krijgt nagenoeg geen kans. Rouveen speelt hard en met de scheids als 12e man heeft DESZ geen enkele kans. Met 1-0 achterstand gaan we richting de thee.

In de 59ste minuut krijgt Rouveen een vrije trap. De muur van DESZ springt omhoog waardoor de bal eronder door gaat en in de korte hoek belandt, 2-0. Niet veel later wordt er via een andere vrije trap ook gescoord, 3-0. Na de 3-0 heeft DESZ zich gericht op de verdediging, om zo de schade te beperken. Er wordt de laatste minuten hard gewerkt en een aantal speelsters zijn zichtbaar vermoeid door de wedstrijden die kort op elkaar volgden. DESZ houdt stand, waardoor de wedstrijd in 3-0 is geëindigd.

Aankomende zaterdag, 8 februari, wordt de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Espel gespeeld.