DESZ 1 pakt tegen IJVV 1 wederom geen punten

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 31

Maandag 15 mei | Het seizoen loopt bijna ten einde en de laatste wedstrijden van het seizoen worden afgewerkt. Twee weken geleden degradeerde het vlaggenschip zonder te spelen, en werd werkelijkheid wat al lang op de loer lag, degradatie naar de 3e klasse.

DESZ begon goed aan de wedstrijd en zette IJVV flink onder druk. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen maar geen goals. Na een kwartier spelen viel een lange bal achter de verdediging van DESZ, De Lange was te laat en vloerde de aanvaller van IJVV. Strafschop en de 0-1 voor IJVV.

DESZ reageerde snel en het was Naberman die een vrije bal prachtig binnenschoot. Jammer genoeg kon DESZ niet lang van deze goal genieten. Nieborg schatte een situatie verkeerd in, kwam in duel en raakte geblesseerd. De aanvaller van IJVV omspeelde De Lange en schoot de bal in een leeg doel. Ruststand 1-2.

Na rust probeerde DESZ er nog wat van te maken. Helaas door een breedtebal in de as die werd onderschept en door een knullige overtreding van Naberman (strafschop) stond DESZ binnen 10 minuten na de rust met 1-4 achter. De thuisploeg probeerde het nog wel maar kon geen vuist meer maken. Het kreeg nog 2 goede kansen via Kats alleen hij verzuimde de 2e van de Sluzigers te maken. Uiteindelijk was het IJVV die door 2 late goals er alsnog voor zorgde dat de Sluzigers een grote nederlaag moesten incasseren.

Volgende week speelt DESZ haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Be Quick '28 uit Zwolle.

Dank Jan Willem Oldenbeuving voor de foto's van de wedstrijd!