Nieuws

Voorbeschouwing: Boekt DESZ wéér succes?

Auteur: Corné Winter.

Donderdag 23 april | ​DESZ & succes. Twee woorden die de laatste twee seizoenen onlosmakelijk aan elkaar verbonden waren. En met nog drie wedstrijden te gaan kan daar maar zo een derde seizoen aan worden toegevoegd. Want hoe bescheiden we ook blijven, de kans op nieuw succes is behoorlijk groot. Wat voor succes dat wordt, hangt van de resultaten in de laatste drie speelrondes af.

Voor het 'kleinste' succes is een gelijkspel tegen FC Meppel al voldoende. In dat geval kan de derde plek – die garant staat voor een doorgeschoven periodetitel – eigenlijk niet meer ontgaan. Alleen in theorie kunnen de Meppelers dan op gelijke hoogte komen met de Sluzigers. Maar het doelsaldo van DESZ (+30) is door FC Meppel (+15) alleen nog met monsterscores te achterhalen. DESZ kan het zichzelf echter ook eenvoudiger maken door FC Meppel te verslaan. Maar dit is niet het enige te behalen Sluziger' succes. Want al levert een doorgeschoven periodetitel net zoveel op als een 'echte' periodetitel het voelt natuurlijk nog net wat fijner als DESZ volledig op eigen kracht de derde periodetitel binnen hengelt. Om dat te behalen zijn twee overwinningen voldoende. Voorwaarde is dan wel dat Drenthina wordt verslagen.

Twee scenario's waarbij DESZ het te behalen succes volledig in eigen handen heeft. Er is echter nog een derde succesvorm te behalen. DESZ kan immers ook nog kampioen worden. Een scenario waarbij de rood-witten afhankelijk zijn van de prestaties van Groen Geel en Noordscheschut. Beiden dienen namelijk nog zeker vier punten te verliezen, mits DESZ alle wedstrijden winnend afsluit. Of dat succes wordt behaald is dus koffiedik kijken, maar aan DESZ in ieder geval de taak om de druk op de koplopers te behouden door met volle inzet de laatste negen punten binnen te halen.

Dan FC Meppel. De Meppelers strijden nog om de derde plek en/of periode. Om één van die doelen te behalen kan Meppel zich echter weinig puntverlies permitteren. De hete adem van Klazienaveen, Gorecht én Drenthina is immers duidelijk voelbaar. Een driepunter tegen de Sluzigers is dan ook vereist.

Kortom, de belangen zijn voor beide partijen enorm groot. Tel daar bij op dat we met een streekderby te maken hebben en we kunnen niet anders concluderen dan dat DESZ – FC Meppel garant staat voor een spektakelstuk. Wij zien je graag a.s. zaterdag om 14:30 uur op Sportpark Cingellanden!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams