Voor DESZ JO11-5 is een goed begin is het halve werk

Auteur: Martin Dekker. Foto's: 2

Vrijdag 23 september | 17 september was het eindelijk zover. De eerste competitie wedstrijd van DESZ E5 tegenwoordig beter bekend als DESZ JO11-5. Het team bestaat uit de volgende mannen: Declan Brouwer, Bram Kerssies, Boaz Scheer, Justin Dekker, Bram van Dijk, Senna Knobbe, Jari Lonsain, Luka Nieborg en Jayden Sluiter

Het was een prachtige dag en de mannen hadden er zin in. DESZ had een flitsende start. Er werd vooral goed overgespeeld. De tegenstander stond zwaar onder druk en het duurde niet lang en er werd gescoord. 0-1 in de 7de minuut door een doelpunt van Luka. Direct na de aftrap pakte DESZ de bal af en lag de tweede er ook al in gemaakt door Bram K 0-2. DESZ bleef goed voetballen en overspelen. Na een mooie pass van Luka schoot Bram K in de 13 de minuut mooi in 0 - 3. Een oplettende toeschouwer ontdekte dat Ruinerwold met een speler te veel in het veld stond. Nadat de scheid een speler had verwijderd gingen we verder en 5 minuten later werd het door een hard schot van Declan 0-4. Niet alles lukt natuurlijk in zo'n eerste wedstrijd Bram K schoot keihard op de lat. Dat had de 0-5 kunnen zijn maar die viel 1 minuut later door wederom een mooi schot van Declan. De doelpunten volgende elkaar in een rap tempo op in de 21ste minuut Jayden met een mooi schot 0-6, in de 22ste minuut Bram K met de 0-7 en in dezelfde minuut de 0-8 door Declan. Even stonden de mannen te hard te juichen en niet op te letten waardoor ze een doelpunt tegen kregen 1-8. Geschrokken pakten we het goede voetbal weer op en scoorde Bram K in de laatste 2 minuten nog 2 keer ruststand 1-10.

Na de welverdiende rust pakten de mannen het goede voetbal in de tweede helft weer op. Na de bal weer 5 minuten te hebben overgespeeld begonnen de doelpunten weer te vallen. 1-11 door een doelpunt van Boaz. 2 minuten later weer een doelpunt. Nu is het Luka die de 1-12 binnentikt. Het spel bleef goed en in de 13de minuut maakte Bram v D de 1-13 een schitterend doelpunt. Ook Senna pikte vanuit de verdediging zijn doelpunt mee 1-14. Over schitterende doelpunten gesproken, wat kan die Boaz schieten 1-15. Waar zou dit eindigen? In ieder geval zagen we mooi combinatie voetbal Bram K en Bram v D demonstreerden dit wat resulteerde in de 1-16. In de laatste 7 minuten van de wedstrijd ging het erg hard met de doelpunten Boaz maakte de 1-17, Senna tekende voor de 1-18, en Bram K nam de 1-19 voor zijn rekening. Tijdens het noteren van de 1-19 hebben we gemist wie de 1-20 maakte maar hij zat er wel in. Wel kon de verslaggever de 1-21 noteren op naam van Bram K. De laatste twee doelpunten konden we turven achter de naam van Declan. Eindstand 1-23.

Super gespeeld! De keeper Justin had het rustig gehad tijdens de wedstrijd en ging tijdens de penalty's aan de bak en pakte ze allemaal op 1 na.

Een goed begin is het halve werk. Op naar volgende week waar Vitesse '63 op bezoek komt om dit zeer goede begin een goed vervolg te geven.