Verpletterende bekerzege DESZ VR1

Auteur: Nico Guchelaar/Lambert Kats.

Woensdag 26 augustus | ​De toppers van DESZ moesten zaterdag aantreden tegen de vrouwen van Noordscheschut welke ook in de zelfde klasse actief zijn als de vrouwen van DESZ.

Onder tropische Ibiza temperaturen werd begonnen aan de wedstrijd, we hadden vandaag 4 wissels op de bank. DESZ begon goed en liet aan de tegenstander zien dat er niets te halen viel in Zwartsluis, al in de 4e minuut een prachtig schot van Miranda in de boven hoek 1-0. Sharona scoorde met een kopbal de 2-0.

Het tempo lag niet zo hoog, ik denk dat de meesten liever aan het stand lagen. Rianne, die nog moet wennen aan haar nieuwe rol op het middenveld, schoof met een droge schuiver de 3-0 binnen wat tevens de ruststand was.

In de rust aangegeven goed te blijven voetballen, combinaties zoeken, en niet teveel lopen met de bal. Met Meike voor Maike in de ploeg begonnen we aan de 2e helft, Noordscheschut had nog 10 speelsters over, de keeper was geblesseerd uitgevallen.

Het was eenrichtingsverkeer; Jacqueline 2x, Annemieke 1x, Sara 1x, Anna 1x en Miranda 3x wisten alle het net te vinden, eindstand 11-0.

Conclusie over deze wedstrijd: weinig tegenstand waar je niet veel beter van wordt. Iedereen heeft zijn speelminuten gemaakt en dat is een pluspunt, en niet te vergeten onze nieuwe vlaggenist Roland van Zanten.