Nieuws

Trainingsweekend DESZ VR1 in Nieuwleusen

Auteur: Nico Guchelaar.

Maandag 24 augustus | Op de mooie accommodatie het klaverblad van Nieuwleusen hadden wij ons trainingsweekend gepland het werd ons kosteloos ter beschikking gesteld. Het was even wennen voor de Dames wat moet je mee nemen slaapzak –luchtbedje toiletspullen en natuurlijk we kunnen niet zonder je mobiel en een goed humeur.

We werden rond 19.00 verrast met een overheerlijke pastahollandaise heerlijk klaargemaakt door Meike en Hanneke. Rond 20.15 uur stond de eerste training gepland onder tropische temperaturen werden verschillende positie spellen afgewerkt. Rond 21.30 uur einde training

22.15 uur een ieder weer lekker fris en fruitig. We begonnen met een kennismaking ronde daarna een kwis sport en muziek. Rond 23.00 zijn we het nachtleven van Nieuwleusen in gedoken waar we in de kroeg de Brouwerij de nodige versnaperingen hebben genuttigd, voor sommigen iets te veel...

Het was heel gezellig maar rond 1.30 uur werd het tijd om weer richting het sportpark te gaan waar een ieder zijn bedje op zocht er werd nog een laatste mop verteld.

De volgende morgen om 8 uur waren de meesten al weer wakker al waren bij sommige de sporen van dat ene teveel biertje en tequila nog te zien. 9 uur ontbijt en 9.30 uur een wandeling door Nieuwleusen, ook al was het meer sloffen ondertussen. Iris – Eline en Laura waren inmiddels ook gearriveerd op het sportpark. 10.30 uur uitleg over speelwijze voor de wedstrijd: we gaan 4-3-3 voetballen, 2 vrije verdedigers, diepe spits, controleur op het middenveld en 2 aanvallende backs die hoog moeten staan en veel beweging voorin.

11.00 soep gegeten met een broodje nog even een tukkie doen

12.30 uur Wedstrijd Nieuwleusen VR1 - DESZ VR1, met grensrechter Arold van der Kamp (nog bedankt!).

We moeten zeggen we begonnen niet okselfris aan de wedstrijd. Nieuwleusen was feller maar de eerste aanval van DESZ leverde gelijk gevaar op, een mooie pass van Eline werd bijna tot doelpunt verwerkt door Miranda. Nieuwleusen speelde beter en kreeg ook kansen maar goed keeperswerk van Laura voorkwam een doelpunt. Haar vriend stond langs de lijn, wat misschien een extra stimulans vormde. Door wat ongelukkig ingrijpen door de defensie van Nieuwleusen scoorde Miranda de 0-1. De 2e helft was rommelig aan beide kanten en er gebeurde niet veel meer. DESZ leek op een overwinning af te stevenen maar Nieuwleusen wist in de laatste minuut toch nog Laura te verschalken. Eindstand 1-1.

Conclusie van deze wedstrijd: wennen aan het nieuwe systeem, de verdediging stond goed met ook prima keeperswerk. Wat kan beter? Communicatie – opbouw van achteruit- corners meer beweging –inspelen van de spitsen en bijsluiten.

Het was een leuk een sportief weekend: Lambert en speelsters bedankt

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams