The Winner Takes It All

Auteur: Gerrit van Leusen.

Zondag 4 oktober | Zaterdagmiddag 3 oktober stond de uitwedstrijd tegen Ruinerwold op het programma. Gebaseerd op de wedstrijduitslagen van deze tegenstander mogen en kunnen we geen punten laten liggen om daarmee de positie op de ranglijst in positieve zin bij te stellen. Vergezeld van een mooi aantal supporters en mooi voetbalweer kon het in dat opzicht niet meer stuk.

Door de afwezigheid van Daniel en Hans Jan en mede door een blessure van Mitchel, en herstel van Youri die beiden geen hele wedstrijd konden spelen is er een beroep gedaan op Arjan Krabbe, Jochem Broek en Jesper Dekker. Bedank voor de bereidheid en inzet. Xavier moest een helft op het strafbankje (overigens zonder te mopperen C) omdat hij te laat aanwezig was. Ook dat heeft te maken met discipline en teambuilding van de groep.

De wedstrijd had een aangename en snelle start, namelijk in de 1e minuut een doelpunt van Jeroen, die na een scherpe pass voor de keeper kwam en fraai afrondde 0-1. Dat gaat wel heel makkelijk dacht menig Desz speler in het veld. Desz was heer en meester op het veld en had nagenoeg geen partij aan Ruinerwold, die het wel probeerde maar voetballend te kort kwam.

Desz daarentegen voetbalde er lustig op los en kon al snel de stand vergroten door een schot van Gisbert, die via een Desz speler tussen de palen belandde. Ook Jeroen kon zijn 2e doelpunt in de wedstrijd achter zijn naam zetten en daarmee de ruststand van 0-3.De voorsprong had veel groter uit kunnen pakken want kansen waren er. Het was moeilijk om de verdedigingslinie van Ruinerwold te doorbreken omdat ze massaal terug trokken op eigen helft en de ruimtes erg klein maakten om echt te voetballen. Desz verzuimde om de breedte van het veld te benutten en liep gedurig vast in het drukke centrum van Ruinerwold.

De tweede helft waren er enkele wissels en werden enkele spelers van positie gewisseld. De verdediging stond goed , het middenveld kreeg meer ruimte om te combineren en vond aansluiting bij de aanvallers. Toch bleef het erg druk achterin bij Ruinerwold. Met veel doorzettingsvermogen, de wil om te scoren en betere onderlinge communicatie was de ploeg van Desz niet meer te houden en scoorde er lustig op los met doelpunten van met name Arjan en Jochem. Ook bij een voorzet van Desz vloog de balvia een verdediger van Ruinerwold in het net Ondanks het grote overwicht van Desz moest Sem toch nog een paar keer serieus ingrijpen om de nul te houden en met succes.

Iedereen heeft een positieve bijdrage geleverd om dit succesje binnen te halen. Er is hard gewerkt, conditioneel komen we aan het eind wat te kort, maar de wil om de strijd aan te gaan en duels te winnen was er.Zelfs onze keeper kon het niet laten om in de laatste vijf minuten met het nemen van een corner in de zestien van Ruinerwold te stunten door te scoren. Helaas dat lukte niet, maar geeft wel een realistisch beeld over krachtmeeting tussen beide teams.

Met een stand van 0-7 vlagde Thomas terecht voor buitenspelpositie. Dat leverde commentaar op van de tegenpartij, die graag een doelpunt in het voordeel hadden gezien. De ruime overwinning gaf enigszins onduidelijkheid over de juiste stand. De scheids gaf 0-10 aan, terwijl onze telling niet verder dan 0-9 kwam. Zoals beloofd kennen we dit spookdoelpunt toe aan Sem, immers "The Winner Takes It All" ook bij het vlaggen!!