Nieuws

Seizoen afgesloten met gezellige #samenDESZ familiedag

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerjan Kronenberg. Foto's: 107

Woensdag 22 juni | Afgelopen zaterdag 18 juni hield DESZ haar jaarlijkse familiedag. Sinds enkele jaren is dit weer een vetrouwd evenement waar het voetbalseizoen mee wordt afgesloten. Door de verschuiving van het Dorgelo Toernooi werd in mei besloten om de familiedag 1 week op te schuiven naar 18 juni.

Dit bleek achteraf 1 nadeel te hebben, dat ons vlaggenschip DESZ1 daar ook een weekendje weg had gepland en zij niet mee konden doen. Hierdoor was de deelname iets lager als voorgaande jaren. (Rond de 160 deelnemers). De activiteitencommissie kon DESZalnietemin aan de bak.

Rond de klok van half 10 stroomde het sportpark al mooi vol met vele deelnemers die soms dat gekleed waren als team zoals team ""The Buzzards". Ook het weer zat redelijk mee en het zonnetje zorgde ervoor dat er lekker buiten op het terras kon worden ontbeten. Suikerbrood, krentenbrood, heerlijk vers brood en verse sapjes vielen goed in de smaak en DESZ mag dan ook blij zijn met een kantine waar alles altijd goed voor elkaar is met de helaas stoppende kantineduo's Addink en Schoonewelle.

Met goed gevulde buikjes werden de laatste aanwijzingen van de AC gehoord en keurig volgens schema werd er om 10.30 gestart met de spelonderdelen. Men genoot van voetbalgerelateerde activiteiten als wedstrijdjes, goalschieten, back to the net, containergolf etc. Verder werden er vele estafettes afgelegd, waaronder de zeepbaan, zaklopen en de stormbaan. Iets wat ieder jaar weer mooie plaatjes oplevert.

Tussen de bedrijven door kon er genoten worden van een heerlijk broodje hamburger. Ook was er haring voor de visliefhebber en ijs van 'Snoepers' voor de warmbloedigen.
Rond de klok van 14.00 begonnen de teams aan hun laatste ronde. Daarna werden de gewonnen sleutels ingeleverd om uit te maken tegen wie er gestreden moest worden op de welbekende stormbaan. Overdag had ieder team al een keer kunnen oefenen, dus men wist wat er van hen werd verwacht. De finale vond plaats tussen Les Vedettes en het #samenDESZ-team onder aanvoering van Captain Miranda van Es. Het werd een spannende finale met winst voor Les Vedettes! Zij mochten de overheerlijke taart in ontvangst nemen.

Na deze gezellig middag, hoewel er fel werd gesteden om de sleutels, was het tijd voor de penaltybokaal. Renee Agterhuis (nieuwe aanwinst voor de selectie DESZ) verdedigde het doel . Er waren vele fraaie reddingen en strafschoppen te zien. In 3 categorieën waren er uiteindelijk 3 winnaars en dit waren de volgende schutters:

Senioren/Junioren
1. Henk Nieborg
2. Nick van der Haar
3. Roel Timmerman

B/C/D/
1. Luke O'dowd
2. Hans-Jan Slurink
3. Mika Esteie

E/F
1. Justin Dekker
2. Marc Horst
3. Imre van Olst

De dag werd afgesloten muzikaal afgesloten waar nog menig drankje werd gedronken en iedereen ten slotte met een voldaan gevoel het sportpark voor achter zich liet om huiswaarts te keren.
Namens de AC alle vrijwilligers en deelnemers bedankt voor een mooi van een succesvol seizoen. Op naar 2016/2017!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams