Nieuws

Schoolvoetbal 2015 - Bijdrage van Jan Rook SZZ Zwartsluis

Auteur: Jaap Schuurman.

Woensdag 27 mei | Zoals jullie misschien wel weten staat op maandag 15 tot en met donderdag 18 juni het Sportpark De Cingellanden in het teken van het jaarlijkse Rabobank schoolvoetbaltoernooi. Het is een event waarbij voor de groep 1 tot en met 8 plezier, passie, samen bezig zijn, sporten en bewegen samen komen waarbij meedoen belangrijker is dan winnen!

Waarom zou je actief bewegen? – Jan Rook

Als je elke dag een half uurtje aan het sporten ben is dat goed voor je lichaam, geest, en je vriendschappen. Door dat je nu als je jong bent dit regelmatig doet, krijg je later een gezond en sterk lichaam, wordt je creatief van geest, en leer je goed met mensen om te gaan. Het is niet erg om zo nu en dan tv te kijken of achter de computer te zitten ook dat hoort er bij om groot te worden en later in de maatschappij mee te doen, maar doe dat te veel dan word je duf, moe, soms zelfs een beetje chagrijnig.

Zelf heb je dat vaak niet in de gaten maar je ouders en je vriendjes wel het gevolg is dat er dan soms ruzie ontstaat of een vervelend gevoel. Maar als je daar naast ook naar buiten gaat en dan gaat spelen, sporten dan verdwijnen veel van die vervelende dingen vanzelf. En als je elke dag alles goed verdeeld in een beetje tv kijken een beetje computeren ga dan ook een half uurtje bewegen of sporten, dan blijft alles ook veel leuker.

Daarom is het meedoen aan het voetballen van 15 tot 18 juni en goed idee. Je komt in contact met nieuwe kinderen, misschien nieuwe vriendjes. Natuurlijk is winnen leuk, maar verliezen is niet erg. Want doordat je vaker iets oefent hoe makkelijker het gaat. En zo nu dan moe worden van rennen springen en spelen is goed voor je ontwikkeling van lichaam en geest.


Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams