Ruime oefenzege DESZ VR1

Auteur: Anne Mieke Slurink. Foto's: 34

Zondag 23 augustus | ​Na het 1-1 gelijkspel in en tegen Nieuwleusen, trad DESZ VR1 afgelopen woensdag, in hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, aan tegen Urk VR1: een oud-bekende, waar de laatste jaren voor de derde klasse veel tegen gevoetbald is.

De wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Arnold Veldhuizen, begon voor de thuisploeg wat chaotisch. Met de nieuwe 4-3-3 formatie was het ook in deze beginfase nog weer even aftasten, en op zoek gaan naar de rust in het spel. Ondanks dat er nog wat matig werd overgespeeld, wist DESZ toch een aantal doorbraken te forceren. Echt gevaarlijk werden de dames echter nog niet.

Na precies een kwartier spelen, was het na een snelle uitbraak een buitenspeler van Urk die de stand op 0-1 bracht. Zij ontweek als enige de buitenspel val en kon vrij doorlopen op uitblinker van vorige week Laura, die dit keer kansloos bleef.

Met deze achterstand dwong DESZ zichzelf beter te gaan voetballen. De ruimtes werden gevonden, en de combinaties begonnen steeds vlotter te lopen. 8 minuten nadat Urk op voorsprong was gekomen, was de stand alweer gelijk getrokken. Na een goeie dieptepass vanuit achteruit door Jacqueline, was het nieuwkomer La-Vie die haar eerste wedstrijd voor DESZ meteen bekroonde met haar eerste doelpunt. Na het omspelen van de keeper schoot ze vanuit een moeilijke hoek knap raak 1-1.

Met dit doelpunt nam DESZ het heft volledig in eigen handen. Veel aanvallen over links volgde, waar zowel La-Vie als Miranda goeie mogelijkheden aan over hielden. Miranda was dan ook degene die de 2-1 op haar naam mocht zetten. Na goed wegdraaien haalde ze vol uit. Het schot verdween in de linker bovenhoek.

De eerste helft sloten de dames stijlvol af, met een aanval uit het boekje over de rechterkant. Na weer goed opkomen van Jacqueline werd Maike aan het werk gezet. Zij wist op haar beurt de inkomende Rianne voor het doel te vinden 3-1.

De tweede helft ging DESZ verder met waar het gebleven was. Steeds beter wisten de dames elkaar te vinden en bij balverlies werd meteen weer goed druk gezet. Het voetbal vond dan ook vooral plaats op Urker helft. Toch duurde het even voordat de thuisploeg de score weer verder uitbreidde. Het was uiteindelijk Anna die de aanleiding gaf tot een mooi slotakkoord, waarin nog drie keer werd gescoord. Na goed doorzetten wist ze zich een weg door het centrum van de verdediging te banen en schoof de bal beheerst binnen 4-1.

Ook invaller Sharona zag haar kans schoon nog een doelpuntje mee te pikken. Na weer een goed opgezette aanval over rechts werd La-vie onderuit gehaald. De vrije trap die volgde werd door Miranda perfect op het hoofd van Sharona gelegd. Met een goede knik beweging verschalkte zij de keeper 5-1.

Een enkele keer trachtte Urk zich in staat nog eens door te breken op middenveld. Maar met het centrale duo Meike en Jacqueline achterin was ook dat gevaar zo weer geweken, waardoor het bij een doelpunt tegen bleef. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Julia. De afvallende bal werd ineens weer op doel afgevuurd en verdween, nadat hij nog wat van richting werd veranderd, achter de verslagen keeper 6-1.

Zo eindigde deze leuke wedstrijd in een ruime 6-1 overwinning. Een mooi resultaat, wat zeker vertrouwen geeft voor zowel de beker als de competitie! Aankomende zaterdag (22 augustus jl., red.) gaat het eerstgenoemde van start, thuis tegen ST Noordscheschut/Tiendeveen VR1.

Foto's: Henk Kuik