Pijnlijke zeperd DESZ in bekertoernooi

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 7

Woensdag 26 augustus | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft de zege in de eerste bekerwedstrijd, uit tegen TONEGO (1-2), geen goed gevolg weten te geven. Thuis tegen Olympia’28 gingen de rood-witten namelijk flink het schip in. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar nog wel in evenwicht door beide eenmaal te scoren. Na rust drukten de bezoekers de verhoudingen echter alsnog uit in de score: 1-4.

Dat de Sluzigers uiteindelijk een ruime nederlaag zouden lijden, leek het in eerste instantie niet op. Na negen minuten kwamen zij namelijk al op voorsprong. Een fout in de verdediging van de gasten werd genadeloos afgestraft. Dimitri Kamerling dook op voor de doelman van Olympia'28 en rondde bekwaam af: 1-0.

Ondanks deze opsteker waren het vervolgens de bezoekers die het heft in handen namen. Meerdere malen werden zij gevaarlijk. Even zo vaak wist DESZ-goalie Louk Tijink het gevaar echter te keren. Tot in de 35e minuut. De Hasselters verdienden een corner, welke door Erik van der Kolk tegen de touwen werd gekopt: 1-1. Dit bleek tevens de ruststand.

Terwijl de thuisploeg na rust probeerde de rug te rechten, sloeg Olympia'28 keihard toe. Michel Klink werd op maat bediend door Kjelt Bonhof: 1-2. Een kwartier later breidden de gasten de score verder uit. Wederom was Klink de doelpuntenmaker. Ditmaal kon hij ongehinderd uithalen van buiten het zestienmetergebied: 1-3.

Krap vijf minuten later dienden de Hasselters de genadeklap toe. Bonhof stond op de juiste plek om het leer binnen te tikken: 1-4. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Eindstand: 1-4.

1-0 Dimitri Kamerling
1-1 Erik van der Kolk
1-2 Michel Klink
1-3 Michel Klink
1-4 Kjelt Bonhof

Louk Tijink, Thijs Pereboom, Martijn van der Heide, Robbert Elken, Dion Vos (Joël Danhof), Gerjan Konterman, Demian Slurink (Robin Rook), Dimitri Kamerling, Erwin Geertman (Ronny Bakker), Stef Raben, Danny Moorman.

Foto's: Henk Kuik