Nipte oefennederlaag DESZ

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 7 februari | KAMPEN – Het eerste elftal van DESZ heeft afgelopen zaterdag een kleine oefennederlaag geleden tegen tweedeklasser DOS Kampen. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. De thuisploeg trof tweemaal doel, terwijl de rood-witten eenmaal trefzeker waren. Het tweede bedrijf bleef spannend maar gescoord werd er niet meer: 2-1.

De gastheren kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De ploeg lanceerde een aanval over de rechterflank en speelde zo de aanvoerder vrij. Vanaf de rand van het zestienmetergebied zette deze de bal voor, welke vervolgens ongehinderd tegen de touwen kon worden gekopt door een instormende teamgenoot: 1-0.

Niet veel later breidde DOS de score verder uit. Na balverlies van de bezoekers stormde de spits af op Henrico Abma, waarna hij het overzicht behield en aflegde op een collega-aanvaller: 2-0. Ondanks deze dubbele tegenslag lieten de rood-witten zich niet van de wijs brengen. Vlak voor rust deden zij wat terug. Demian Slurink bediende Ronny Bakker op maat: 2-1.

Na de theepauze hielden de beide teams elkaar grotendeels in evenwicht. De Sluzigers opereerden vanuit een hechte organisatie en werden zo nu en dan gevaarlijk vanuit de omschakeling. Jarno Nieborg (archieffoto) was het dichtst bij een treffer. Zijn schot belandde op het dak van het doel van de thuisploeg. Aan de andere zijde van het veld moest Abma eenmaal handelend optreden. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 2-1.

Volgende week speelt DESZ haar eerstvolgende competitiewedstrijd. Koploper Gorecht is thuis de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

1-0 Speler DOS
2-0 Speler DOS
2-1 Ronny Bakker