Nieuws

​Meiden D4 tonen veerkracht tegen SC Rouveen D3

Auteur: Lambert Kats.

Maandag 2 maart | Zaterdag 28 februari mocht D4G thuis een oefenwedstrijd spelen tegen sc Rouveen D3. Wegens vakantie moesten we een aantal speelsters missen, maar gelukkig mochten konden we weer een beroep doen op twee speelsters van MD1; Marit Vonk en Naomi Oosterkamp.

Om acht uur 's morgens eerst de wedstrijdbespreking om het spelsysteem en de verwachtingen aan de spelers te vertellen. Daarna op veld 4 in de vroege kou de warming-up. Echter om kwart voor negen was er nog geen tegenstander te bekennen, Gerard ging maar eens poolshoogte nemen bij de ingang van het sportcomplex... en gelukkig daar was de tegenstander sc Rouveen D3 net aangekomen, de wedstrijd kon dus doorgaan, hetzij iets later.

Rouveen, een 2de klasser die laag genoteerd staat in de najaar competitie, blijkt een goede tegenstander te zijn voor de meiden, vanaf de eerste minuut is het Rouveen wat de klok slaat, er wordt volop gecombineerd wat resulteert in kansen voor Rouveen. Na tien minuten valt Ilse Bregman uit door een enkelblessure waardoor we meer moet improviseren met de posities van de meiden. Dan is het raak, via een dieptepass worden de snelle spitsen van Rouveen weggestuurd vanaf de middellijn, grensrechter Bertwin steekt zijn vlag op wegens buitenspel, maar signaal wordt genegeerd door de scheids, waardoor de spits door kan gaan en onze keeper Geanne omspeelt en scoort, 0-1. De meiden van D4 zijn even de kluts kwijt en Rouveen weet weer vanuit een snelle aanval te scoren. Met 0-2 gaan we de rust in.

In de rust de meiden toegesproken te hebben, beginnen we aan de tweede helft. We beginnen beter te spelen en creëren zelfs kleine kansen. Vanaf het middenveld stuurt Luciënne Lobke weg, deze weet een verdediger te omspelen maar komt een tweede tegen, ze houdt echter het hoofd koel en weet met en lage schuiver de keeper te passeren, 1-2.

Er wordt hard gewerkt door de meiden en ze beginnen er in te geloven, Rouveen speelt moeizamer, of is het gebrek aan conditie? De verdediging van Rouveen komt onder druk te staan en Luciënne schiet van dichtbij op het doel, de bal wordt door een verdediger nog geraakt en belandt zo in het doel, de 2-2 is een feit.

De laatste 10 minuten wordt het spel wat rommeliger, van beide kanten komen er wat kansjes, maar de verdediging blijft overeind en scheidsrechter Tim fluit af.

Complimenten aan het team hoe ze het de tweede helft opgepakt hebben. Volgende week de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Urk D8.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams