Nieuws

meer PK dan EK bij de ouders van de c's

Auteur: Michel van Dijk.

Donderdag 16 juni | Oké het is een feit, Nederland is niet van de partij bij het EK 2016. Noem het pijnlijk, noem het een schande, noem het een flinke omzetmisser voor Horeca Nederland, het is niet anders. We zijn er niet bij en dat is niet prima, tenzij je een geitenwollen sok bent die niet van voetbal houdt en liever de trek van de paarse pelikaan volgt in plaats van de verrichtingen op het groene tapijt van gekke Garethje Bale.

Misschien wel net zo veilig, want een doorgewinterde fan van Bale liep tijdens de warming up een neusbreuk op na een afgedwaald schot van Bale. Ja dat is pas Balen :) Ik denk dat ik me ook maar afzonder van het voetbal en me ga verdiepen in de voortplanting van de Noord-Afrikaanse mestkever. Ik heb daar namelijk net zoveel verstand van als van voetbal, niet dus. Maar ja ik heb dan geen teleurstellingen meer als we net weer geen kampioen waren, als we net weer niet mee doen of als we net weer de verkeerde bondscoach uitkozen. Een alternatief waren de veelbesproken Rode Duivels, zouden we dan maar fan moeten worden van de reserve-Nederlanders? Geen haar op Freds hoofd die daar aan denkt. Ik ben geen overloper. Je wordt toch ook niet in één fan van FC Genemuiden als het wat minder goed gaat bij DESZ?

Echter vlak voordat ik de keuze wilde maken om me verder maar niet meer met voetbal bezig te houden werden we gevraagd voor een voetbaltoernooitje op vrijdagavond 10 juni. De C-tjes gemengd met ouders die verschillende partijtjes tegen elkaar spelen, of ons dat wat leek. Een idee van Dick Bruintjes alias de Sloagert en Jaap Schuurman. Sloagert organiseert de inwendige mens na de wedstrijd, Schuurspons de organisatie en samenstelling van de teams. Tja Noord-Afrika is een eind weg en ook niet even veilig en zo'n toernooi met je kinderen dat is ook wel leuk, ik koos dus voor de laatste optie.

Een goed keuze zo bleek, want wat was het gezellig, zie foto's;



Een paar leuke wedstrijden en genieten van de voetbalkwaliteiten van anderen (die ik niet bezit). Van een jonge Niels Vonk die het veld over kronkelt met de bal aan zijn voeten en hem sierlijk het net in prikt van de tegenstander tot de oudere Gerard Esteie die met lomp en bruut geweld even behendig van links naar rechts het veld over vliegt. Ja zelfs spelers die na het scoren hun bril in twee stukken hebben, of die de hele wedstrijd speelden op blote voeten (Barefeetman Gert), niets te gek. Voetballers bestuderen is eigenlijk veel leuker dan mestkevers. Voetballers zijn veel kleurrijker, hun prestatiedrang, hun gebaren, hun verdedigende of aanvallende kwaliteiten, hun haantjesgedrag (of kippetjesgedrag voor onze vrouwelijke vedettes), hun humor maar vooral ook hun samenhorigheid is veel interessanter.

Na diverse wedstrijdjes van ieders twaalf minuten was het tijd voor de inwendige mens. Een heerlijke BBQ. Wie houdt er nou niet van BBQ-en? Zelfs een vegetariër zal volgens mij moeite hebben om de geur te weerstaan van gebakken varkentjes.

Aan lange houten après-ski tafels zat zowel jong als oud te smullen en nog wat sterke verhalen af te steken van hoe goed ze wel weer niet waren. Want ja ook dat hoort bij voetbal, we weten het altijd beter. Opmerkelijk was wel dat het de dames waren die zich ontfermden over de BBQ, lang leve de emancipatie.

De dag erna werd ik er weer aan herinnerd dat ik bovenbenen heb, spierpijn, haast niet kunnen bukken, moeilijk opstaan, herkenbaar? Nee dit jaar geen EK maar wel PK (PijnKlachten). We danken de scheidsrechters, de fotograaf Henk Kuik en alle andere vrijwilligers voor het mogelijk maken van dit mooie evenement. Volgend jaar weer? We zijn er weer en dat is prima!


Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams