Nieuws

​Magere bekerzege DESZ

Bekijk alle foto's!
Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 20

Zondag 21 augustus | VOLLENHOVE – Het eerste elftal van DESZ is met een overwinning begonnen aan het bekertoernooi. Een gemakkelijke zege was dit echter niet. Zondagvierdeklasser VENO maakte het de rood-witten namelijk vooral in de eerste helft nog wel lastig. Na de theepauze scoorden de Sluzigers al gauw en zorgde een tweede treffer ervoor dat het verzet van de thuisploeg definitief was gebroken. Gescoord werd er vervolgens niet meer: 0-2.

Al gauw na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de gastheren het gebruik van fysiek geweld niet schuwden. Binnen korte tijd werden meerdere rood-witten op ferme wijze tegen de vlakte gewerkt. Tel daar het stroeve veld bij op en het resultaat is een moeilijke middag, waarin voor iedere bal geknokt moet worden.

Mede hierdoor slaagden de gasten er in eerste instantie niet in om gevaarlijk te worden. Te vaak werd vroegtijdig balverlies geleden of stuitte de ploeg op de defensie van VENO. Zij kwamen er op hun beurt enkele keren razendsnel uit, wat binnen de eerste tien minuten tweemaal tot een mogelijkheid leidde. Eerst kon Louk Tijink tijdig ingrijpen. Kort hierna werd het leer voorlangs geschoven.

Via Danny Moorman waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Zijn vrije trap ging rakelings naast. De grootste kans viel te noteren aan de andere zijde van het veld. De spits van VENO had de bal namelijk al voorbij Tijink gewerkt, maar Robbert Elken wist ternauwernood redding te brengen vanaf de doellijn. In het restant van het eerste bedrijf nam DESZ het heft meer in handen. Via Tom Kisjes, Cor Koning en Moorman was zij gevaarlijk. Een doelpunt bleeft uit. Ruststand: 0-0.

Onmiddellijk na rust was het wel raak. De gasten verdienden een corner, welke indraaiend werd getrapt door invaller Karlo Naberman. Na een korte scrimmage behield Robin Rook het overzicht en legde hij af op Kisjes. Hij bedacht zich geen moment en ramde het speeltuig vol overtuiging in de richting van het doel, alwaar deze via de lat tegen de touwen sloeg: 0-1.

Met deze bevrijdende treffer op het scorebord ging DESZ beter voetballen en werden kansen gecreëerd. Na een uur spelen leidde dit tot een verdubbeling van de score. Wederom was Naberman hierbij betrokken, ditmaal als afmaker. De middenvelder ontving de bal buiten het penaltygebied en nam deze zonder aarzeling op de slof. Het leer sloeg wederom via de dwarsligger binnen: 0-2.

Na deze tweede treffer was het verzet van VENO definitief gebroken. In deze fase kregen de rood-witten dan ook meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden. Tweemaal was Moorman dichtbij een doelpunt. Beide keren stuitte hij echter op de sluitpost van de thuisploeg. De bestaande marge bleef hierdoor gehandhaafd tot aan het laatste fluitsignaal. Eindstand: 0-2.

Aanstaande dinsdag komt DESZ wederom in actie in het bekertoernooi. SV Giethoorn is thuis de tegenstander. Aanvang: 20.00 uur, sportpark De Cingellanden.

Scoreverloop:
0-1 Tom Kisjes
0-2 Karlo Naberman

Opstelling DESZ:
Louk Tijink, Thijs Pereboom (Robin Schoonewelle), Martijn van der Heide, Robbert Elken, Jarno Nieborg, Gerjan Konterman, Ajay de Gier (Karlo Naberman), Robin Rook, Tom Kisjes (Wesley Volken), Cor Koning, Danny Moorman.

Foto's: Henk Kuik

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams