Nieuws

Halfbaauw en testosteron voor DESZ JO15-3G

Auteur: Michel van Dijk.

Dinsdag 27 september | Het is al even geleden, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Deze keer de eer aan ons om een wedstrijd verslag te maken van de wedstrijd tegen Vitesse gespeeld op 17 september j.l.

Ik weet niet of u het nog weet maar deze wedstrijd werd gewonnen met 6-1. Wellicht weet u zich ook nog te herinneren hoe de wedstrijd verliep. Zo ja dan bent u erbij geweest en heeft ook nog eens erg goed opgelet. Weet u het niet meer dan zou dat 3 oorzaken kunnen hebben:
1.U was geheel niet aanwezig bij de wedstrijd.
2.U was er wel maar stond teveel maar lette in het geheel niet op.
3.U begint behoorlijk vergeetachtig te worden.

Voor mij was optie 1 van kracht, al had het heel goed optie 2 en 3 kunnen zijn. Ik kan me namelijk slecht concentreren op dingen waar ik geen verstand van heb en begin ook al aardig vergeetachtig te worden. En dan vragen ze me ook nog een wedstrijdverslag te maken. Welke van de drie punten ook van kracht zijn, het heeft totaal geen nut mij een verslag te laten schrijven. Al was ik niet vergeetachtig, zeer oplettend, supergeconcentreerd en elke wedstrijd precent langs de krijtlijn, het heeft totaal geen nut. Waar moet ik over schrijven?

Laatst kregen we keurig een uitnodiging voor het bijwonen van een informatieavond van DESZ voor het betreffende team. De avond begon met een enerverende samenkomst van het team van onze zoon in JO17 met testosteronkanonnen trainers/leiders Fred Hoen en Gert Bakker en de wat gematige DESZ hooligan Jaap Schuurman. Prachtig om de gedrevenheid te zien van deze mannen om de puistjespupillen van JO17 in het gareel te houden. Die zijn wel wat strakke regels nodig. Even later was het de beurt aan trainers Harko Halfmouw en Roy Baauw om toelichting te geven wat er van JO15 werd verwacht en de vraag welke ouders al dan niet een specifieke taak op zich willen of kunnen nemen. Zoals u reeds al hebt kunnen vernemen heb ik totaal geen verstand van voetbal. Neem die vergeetachtigheid erbij en dan kom je tot de conclusie dat ik nog steeds niet weet in welk team onze kinderen spelen. Ik heb er gemakshalve maar TEAM HALFBAUW (JO15-3) EN TEAM TESTOSTERON (JO17) van gemaakt. Tegen het eind van het seizoen weet ik het misschien. Het moge duidelijk zijn: Ik heb een goede smoes om onder alle verplichtingen uit te komen, ik zal niet invallen als vlagger of als leider, laat staan als ballenjongen, ik zou wel willen maar helaas ben ik niet bekwaam en schiet ik ernstig tekort. Ik verwacht binnenkort nog bezoek van jeugdzorg die zich ongetwijfeld ernstige zorgen zal maken over het falen in mijn ouderlijke taak om mijn kinderen de fijne kneepjes van het voetbalvak bij te brengen. Gelukkig heeft de vrouw des(z) huizes al een roemruchte voetbalcarriere achter de rug, waardoor ik kan rekenen op enige amnesty van bovengenoemde ambtelijke instelling en ik mijn verantwoordelijkheden mooi kan afschuiven op haar.

Stukjes schrijven, nee hoor dat wordt hem ook niet, waar moet ik het over hebben? Over die mooie voorzet? Misschien was het wel een slechte voorzet en ging de bal louter door toeval in het net. Nee hoor, en uh voordat ik het vegreet, shirtjes wassen kan ik ook niet, maar gelukkig hebben we daar al een hele aardige dame voor gevonden die geopperd heeft ze elke week wel te willen wassen.

Kantinedienst dan, is dat dan iets? Geen idee, ik heb vroeger al wel genoeg ervaring opgedaan aan de andere kant van de bar, wat mede de vergeetachtigheid van nu verklaart. Afijn, bij deze wil ik graag aangeven dat ik niets kan betekenen voor de club en verwacht dan ook niet meer gevraagd te worden voor het schrijven van wedstrijdverslagen. Met vriendelijke groeten. P.s. ik zou het fijn vinden als u mij erop wijst als ik bij een wedstrijd kom dat ik bij het verkeerde team sta te kijken of per ongeluk de tegenpartij aanmoedig. Met dank voor uw begrip en medewerking.

Wat was de uitslag ook alweer? Rosa help me eens:
Minuut 12: Maria Varsimashvili
Minuut 32: Nick Halfmouw
Minuut 33: Aron van Assen
Minuut 43: Imogen Abbott
Minuut 53: Aron van Assen
Minuut 59: Tegendoelpunt
Minuut 61: Aron van Assen

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams