Nieuws

Geslaagd einde van het seizoen voor E3

Bekijk alle foto's!
Auteur: een razende supporter/reporter. Foto's: 5

Donderdag 18 juni | Vrijdagmiddag 12 juni 16:30 uur….lokatie Hotel Zwartewater Zwartsluis. De leiders en trainers van de jongens van E3 wilden de kinderen een leuke afsluiting geven van het voetbalseizoen en hadden een leuk afscheidsfeestje georganiseerd. Christiaan Akkerman, Danny Moorman en Robbert Elken nodigden de kinderen uit om naar het Hotel Zwartewater te komen om daar eens wat anders sportiefs te doen dan voetballen, namelijk bowlen. Na het in ontvangst nemen van de kadootjes die geregeld waren als bedankje voor de inzet en tijd van de 3 mannen kon het spel beginnen.

Het was erg gezellig om eens een andere competitie aan te gaan en de winnaar van deze was Robbert Elken…Bij deze gefeliciteerd met de overwinning! Na het bowlen was het tijd om te gaan eten bij de Albatros en toen de buikjes gevuld waren maakten de jongens zich op voor waar ze al een tijdje naar uit keken…..The Match of The Year…..E3 tegen hun papa's.

Aangekomen bij DESZ moest er nog even overleg gepleegd worden over wie er nu de aanvoerder zou zijn en wie er op goal ging, aanvoerder werd Rick v Eijken en doelman werd in de eerste helft Robin Marsman,maar bij de papa's was deze keus al van te voren gemaakt via hun gezamelijke app…..Alfred Stoter zou de doelman zijn en dat hij zijn vak goed verstond bleek wel tijdens de wedstrijd. Mooie reddingen, al dan niet met het duiken naar de bal, mooie uitschoten die bijna al bij het doel van E3 belanden, (DESZ 5 zoekt nog versterking geloof ik?! :-p). Meneer Stoter draaide er zijn hand niet voor om.

De jongens van E3 waren bloedfanatiek maar de vaders deden niet voor hen onder want ook zij gingen voluit in de wedstrijd. De doelpunten zijn door ondergetekende niet helemaal goed bijgehouden, mooi waren ze wel in ieder geval en dat het al snel 0-3 stond voor de papa's maakte het spel er voor de jongens niet echt leuker op want zeg nou zelf……..Verliezen wil je nooit maar al helemaal niet van de oudjes.

Met 0-3 de rust in was dan ook het moment van bezinning (en voor de papa's ook echt wel even nodig) en Robbert, die ook meespeelde met de papa's , ging even met " zijn" jongens in tactisch overleg. Want alles wat ze geleerd hadden in het afgelopen jaar leken ze een beetje te zijn vergeten in het heetst van de strijdt. Dat Robbert hen weer met de neuzen dezelfde richting op kreeg bleek al snel na de rust want ook de jongens van E3 begonnen nu gevaarlijk te worden
met Damian Jansen in de goal en de ietswat vermoeide papa's.

Onder aanmoediging van de supporters (lees: de mama's) kregen de jongens kans na kans en de plaatsvervangende doelman Hendrie Schoonewelle kon de ballen niet allemaal tegenhouden. Zo werd het al snel gelijkspel ...3-3.
Dat er onder dat fanatisme ook veel lol zat, vooral bij de papa's, bleek wel toen de plagerijtjes niet van de lucht bleken, maar waarschijnlijk waren de papa's gewoon bang om van hun kroost te verliezen en begonnen ze met een andere tactiek want de jongens van E3 kwamen op voorsprong met 4-3.

En wie ook de gelijkmaker scoorde, ik heb echt geen flauw idee, maar de eindstand van deze match of the year werd een gelijkspel 4-4. Na het einde van de wedstrijd legde scheidsrechter Marnix de Vries de bal klaar voor de penalty's en deze werden onder luid gejuich en enthousiasme genomen.

De foto's spreken voor zich denk ik als ik zeg: Het was een zeer geslaagd einde van het voetbalseizoen en we bedanken via deze weg nogmaals Danny Moorman, Robbert Elken en Christiaan Akkerman voor hun inzet en tijd om van een zooitje ongeregeld een echt hecht team te maken die zeer zeker hun kwaliteiten hebben laten zien dit afgelopen jaar.

Nu eerst een welverdiende vakantie met daarin toch nog wat voetbal gerelateerde aspecten zoals het schoolvoetbal en de familiedag om dan na de zomerstop iedereen weer vol energie te zien spelen, al dan niet in hetzelfde team.
Bij deze wil ik iedereen alvast een hele fijne vakantie toewensen en wie weet tot ziens aan de voetballijnen,waar we dan ook weer vol enthousiasme,gezelligheid en een bakkie leut ons kroost de wedstrijden mogen zien spelen.

Tot volgend voetbalseizoen!!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams