Gelijkspel DESZ en Hatto Heim in oefenduel

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 18

Zondag 22 november | ​ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft zaterdag gelijk gespeeld tegen derdeklasser Hatto Heim. De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, echter kwamen de gastheren nog voor rust weer op gelijke hoogte. In het tweede bedrijf was geen van beide ploegen meer trefzeker: 1-1.

De gasten schoten uit de startblokken. Na vijf minuten was het namelijk al raak. Hatto Heim veroverde de bal, waarna Jorn Kroes ongehinderd diep gestuurd kon worden door de aanvallende middenvelder. Deze bleef kalm en rondde bekwaam af: 0-1.

In de fase hierna herpakte DESZ zich relatief snel. De ploeg opereerde vanuit een hechte organisatie waardoor de bezoekers nauwelijks meer gevaarlijk wisten te worden. Bovendien voetbalden de rood-witten aardig, wat hen na een half uur een doelpunt opleverde. Danny Moorman werd neergelegd op de rand van het penaltygebied. De toegekende vrije trap werd tegen de touwen geschoten door Jarno Nieborg: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze was het spelbeeld nagenoeg gelijk aan die van het eerste bedrijf. De ploegen hielden elkaar grotendeels in evenwicht, waarbij goede en mindere fases elkaar afwisselden. Mogelijkheden werden nauwelijks gecreëerd. Namens de Sluzigers waren Danny Moorman en Remco Lachenal nog gevaarlijk. Een doelpunt bleef uit. Eindstand: 1-1.

Volgende week speelt DESZ de uitwedstrijd tegen The Knickerbockers. Aanvang: 14.30 uur, sportpark TKBello.

0-1 Jorn Kroes
1-1 Jarno Nieborg