​F1 op koers!

Auteur: Max van Dijk.

Woensdag 4 mei | Na een week vakantie, de nodige rondjes in "de zweef" en de wedstrijd van afgelopen maandag tegen Wolvega, was het zaterdag 30 april DE wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Alcides F1 die alleen vanwege het doelsaldo een tweede plaats in de competitie in neemt.

Op punten dus de directe concurrent voor het kampioenschap en die spanning is zaterdagochtend bij alle spelers en hun aanhang goed voelbaar. Ook was er binnen de spelersgroep al voor aanvang van de wedstrijd een buitengewone vorm van ontzag voor de keeper van Alcides omdat deze (ook) bij PEC voetbalt en uit hebben ze in Meppel ook maar 1 puntje weten te halen dus enige spanning is niet geheel onterecht.

Dat de populariteit van F1 en ook hun spel met de week stijgt dat blijkt. Want naast vaders,moeders,broers,zusjes,opa's en oma's zijn het nu ook nog vriendinnen van moeders en moeders van trainers die langs de zijlijn staan, hulde!

Na een lekkere warming-up en motiverende woorden van Tom,Remco en Marcel V. vangt om 9u de wedstrijd aan. F1 moet zoals bekend altijd even op gang komen maar erg lang hebben ze daar vandaag gelukkig niet voor nodig want het is Joey die al snel, na een wat klungelige uitrol van de keeper, voor de 1-0 zorgt. Het spel van F1 is degelijk maar vanwege de magere stand lijken de spelers toch nog wat zenuwachtig en gehaast. Voor rust weet F1 dan ook helaas nog niet de score verder uit te bouwen. In de rust pompt de staf er nog wat zelfvertrouwen in en gaan ze vol goede moed de tweede helft in. Alcides voetbalt wel maar biedt weinig tot geen tegenstand. Dat Marc zich binnen deze groep spelers nog prima voelt blijkt wel. Met een snoeihard afstandsschot zet hij de 2-0 op het scorebord. Hiermee lijkt de rust en het vertrouwen in de ploeg volledig te zijn teruggekeerd. Er wordt hard gewerkt, prima overgespeeld en daar waar verdedigd moet worden kent hij/zij ook z'n taak en het is dan ook DESZ F1 die alleen nog maar hun rugnummers aan de spelers van Alcides laat zien. Uiteindelijk scoort Joey de 3-0 en door een blunder van de keeper en het alert zijn van Imre is 4-0 dan ook de terechte eindstand. Een hele diepe buiging voor F1 die prima wist om te gaan met de enorme druk van deze wedstrijd. Het kampioenschap is binnen handbereik!!!