Eerste punten voor DESZ 2

Auteur: Wesley Volken.

Dinsdag 6 oktober | Staphorst – Na 4 nederlagen op rij heeft het 2e haar eerste punten weten te pakken. Afgelopen zaterdag werd er met 1-4 gewonnen van vv Staphorst 4.

Rond 12 uur kwamen we aan bij veld 6, waar we meteen zagen dat we vandaag met een extra handicap te maken hadden, namelijk een erg klein veld. Dit veld was veel te klein om normaal op te kunnen voetballen. Na een redelijk goede warming-up trapten we om 12.30 af op jacht naar de eerste punten van dit seizoen.

Al vroeg in de wedstrijd namen we de leiding, nadat er een bal aan de linkerkant van het veld achter de verdediging van Staphorst viel. Christiaan Zwiep dook op en zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan. Met een lepe boogbal zette hij de 0-1 op het bord.

Door deze treffer leek Staphorst wakker te schrikken en ze zochten dan ook vol de aanval. Via de snelle zijkanten werden ze een aantal keer gevaarlijk, maar met name het centrale duo Martijn en Jarno, en keeper Louk hielden ons op de been.
In de 35e minuut verschaften we ons zelf wat lucht door de voorsprong te vergroten. Een goede corner vanaf links werd fantastisch tegendraads, onhoudbaar, ingekopt door Martijn van der Heide: 0-2.

Bij Staphorst was de frustratie duidelijk merkbaar, helaas gingen we daar zelf in mee, en in de eerste helft was de sfeer dan ook erg grimmig. Onnodige overtredingen werden gevolgd door veel gezeur op zowel tegenstander als scheidsrechter. Hierdoor was er in de eerste helft geen sprake van een leuke wedstrijd. Met een 0-2 voorsprong zochten we de kleedkamer op.

Staphorst kwam met 3 wissels en een extra man voorin erg aanvallend weer uit de kleedkamers, het was duidelijk dat Popko Schuitema met zijn mannen al snel weer terug in de wedstrijd wilde komen. We gingen nog compacter spelen om het ze lastig te blijven maken en brachten bovendien kilometervreter Robert Zwiep binnen de lijnen. De trucker was bijzonder gretig en won zo goed als al zijn duels.

10 minuten na rust kreeg Staphorst toch haar kans om er weer een wedstrijd van te maken. Na een scrimmage voor ons doel ging de bal tegen een hand, en de scheidsrechter besloot tot een penalty. De linksback van de geel-blauwen stapte naar voren en legde het leer zonder twijfel in het zijnet. Geen houden aan voor Louk: 1-2

Een vervelende tussenstand voor ons met nog 35 minuten te gaan, en in combinatie met het feit dat opbouwen onmogelijk was op dit kleine veld, wisten we dat het nog een lange middag kon worden. Staphorst had het balbezit, en voerde, met bij vlagen goed positiespel, de druk op richting het doel van Louk. Aangezien opbouwen onmogelijk was op dit veel te kleine veld, konden we niet anders dan verdedigen, en bij balovername het spel verplaatsen richting onze aanvallers, Nico en Ronny.

Na de zoveelste aanval van Staphorst legde Louk de bal in de 70e minuut maar weer eens neer voor een uittrap naar onze voorhoede. Het kopduel leek gewonnen te worden door de lange centrumverdediger van de thuisploeg, maar de bal viel tussen de laatste linie en de keeper in. Ronny was er als de kippen bij en omspeelde de doelman, waarna hij de bal rustig in het doel kon leggen: 1-3.Een treffer die letterlijk uit de lucht viel.

Staphorst gaf niet op en bleef via Martijn Bakker en Niklas Hof op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Goede kansen kregen ze zeker, maar we verdedigden met man en macht en Louk hield zijn doel schoon. Via de counter kregen we zelf enkele kansen op 1-4.

Toen een nieuwe aansluitingstreffer uit bleef, was het wederom Ronny die de wedstrijd in het slot gooide. Hij zorgde in de 86e minuut met een mooi schot voor de absolute genadeklap: 1-4 en het verzet van de Staphorsters was gebroken. Uiteindelijk kregen we nog kansen om er 1-5 van te maken, maar daar gingen we slordig mee om. Iets na kwart over 2 floot de scheidsrechter af en viel er een last van onze schouders. De eerste 3 punten waren binnen!

Volgende week wacht ons een zware wedstrijd tegen de huidige nummer 2 van de 2e klasse, HZVV 3. Zij verloren nog niet en behaalden 13 punten uit 5 wedstrijden. Afgelopen weekend won de ploeg uit Hoogeveen met maar liefst 7-0 van SVN'69 2.

We zien u graag om 14.30 op sportpark Cingellanden.