Eerste driepunter voor DESZ JO11-5

Auteur: Ines de Jong.

Maandag 17 oktober | ​Ondanks het miezerige weer is het gezellig en druk bij de voetbalvelden van DESZ. De jongens van DESZ E5, coach Mariska en 'hulpcoach' Bianca zijn er klaar voor. Er wordt goed en fanatiek warmgespeeld voordat de wedstrijd begint. Dan, als ook de scheidsrechter is gearriveerd, kan de wedstrijd tegen FC Meppel E5 beginnen.

Meppel start sterk, maar onze keeper Justin Dekker ook. Na een fantastische redding van Justin weet Meppel om 11.15 u hun eerste doelpunt te scoren. Dit zet DESZ op scherp want vervolgens scoren onze jongens 3 doelpunten achter elkaar. De eerste 2 door Jari en de 3e door Bram K. En dus gaan we met een prachtige tussenstand van 3 – 1 de rust in. 'Dit gaan we winnen' hoor ik sommige jongens al blij tegen elkaar zeggen. Maar de verrassende tweede helft zorgt nog wel voor enige spanning.

Vrij snel na de rust brengt Bram v. Dijk de stand op 4 – 1. Maar daarna slaat Meppel ineens terug met een tweede doelpunt tegen. 'Oeps 4 – 2'. 'Ach vooruit, als ze er niet nog één scoren zitten we nog goed' zegt Boaz, die langs de zijlijn staat vanwege een ontstoken teen. Maar helaas zet Meppel na een mooie corner van Luca en na weer één van de vele mooie reddingen van Justin, 2 doelpunten. 'Ai, nu staat het ineens 4 -4. En dat terwijl we steeds zo mooi voorstonden.

Gelukkig scoort Jari om 12:00 u de reddende goal, 5-4!! Dan is het nog een paar minuten spannend en Bram van Dijk krijgt nog een harde bal tegen het hoofd, hij heeft even veel pijn en de koeltas moet eraan te pas komen. Dan nog even bikkelen en daar is het verlossende eindsignaal. Goed gedaan mannen. De eerste 3 punten van deze competitie hebben jullie in the pocket!!