Nieuws

Eerste bekerwedstrijd prooi voor DESZ

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 23 augustus | LUTTELGEEST – Het eerste elftal van DESZ heeft haar eerste overwinning van het nieuwe seizoen behaald. In de bekerwedstrijd tegen TONEGO waren de rood-witten de betere partij, wat al vroeg in het duel tot een voorsprong leidde. Pas aan het begin van de tweede helft sloegen de Sluzigers opnieuw toe. Zij verzuimden vervolgens om de genadeklap toe te dienen, waarna de gastheren vlak voor het laatste fluitsignaal nog wat terug deden: 1-2.

In de beginfase van het duel gingen de teams relatief gelijk op. Aan beide zijden viel een mogelijkheid te noteren. Voor DESZ was Gerjan Konterman gevaarlijk. Hij volleyde een bal net over de kruising vanuit een corner. In de 13e minuut was het wel raak. Dimitri Kamerling bediende Danny Moorman met een mooi boogballetje, waarna laatstgenoemde op mooie wijze raak wist te schieten: 0-1.

Na deze welkome openingstreffer namen de rood-witten het heft in handen. Bij vlagen werd er aardig gevoetbald, met veel balbezit voor de bezoekers tot gevolg. Toch kregen de gastheren zo nu en dan kleine mogelijkheden, vooral uit dode spelmomenten. De grootste kans was echter voor DESZ. Na een mooie aanval stuitte rechtsbuiten Erwin Geertman op de doelman. Ruststand: 0-1.

Terwijl de in grote getale aanwezige Sluziger' support nog onderweg was van de kantine naar het veld, werd de score uitgebreid. DESZ verdiende een corner, welke werd voorgeslingerd in de richting van Konterman. Deze zette zijn hoofd tegen het leer maar zag zijn inzet geblokkeerd worden. Martijn van der Heide stond vervolgens op de juiste plek en knalde het speeltuig tegen de touwen: 0-2.

In de periode die hierop volgde waren de bezoekers duidelijk sterker. Zij controleerden de wedstrijd en waren meerdere malen gevaarlijk. De thuisploeg zette hier speldenprikjes tegenover. In de eindfase van de wedstrijd was DESZ tweemaal dichtbij een vergroting van de marge. Eerst stuitte Robin Rook (archieffoto) op de doelman na een indrukwekkende solo. Niet veel later deed invaller Joël Danhof hetzelfde.

Vlak voor het einde van de wedstrijd viel het doelpunt alsnog, echter aan de andere zijde van het veld. Na een aanval over rechts kwam de bal terecht bij één van de voorwaartsen van de thuisploeg, die het overzicht behield en de bal afschoof op Pascal van Driel: 1-2. Dit bleek tevens de eindstand.

Gele kaart:
Dimitri Kamerling.

Scoreverloop:
0-1 Danny Moorman
0-2 Martijn van der Heide
1-2 Pascal van Driel

Opstelling:
Henrico Abma, Thijs Pereboom, Martijn van der Heide, Robbert Elken, Jasper Schoonewelle (Joël Danhof), Gerjan Konterman (Mark Elken), Demian Slurink, Dimitri Kamerling, Danny Moorman, Robin Rook (Dion Vos), Erwin Geertman.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams