Eerste 3-punter DESZ 2

Auteur: Demian Slurink.

Maandag 26 september | Zuidwolde – Afgelopen zaterdag heeft DESZ 2 haar eerste overwinning behaald van het seizoen op bezoek bij de gasten ZZVV 2. Om 16.30 werd er afgetrapt op het hoofdveld van sportpark Woltingeslag. 16.30 pas?

Ja, blijkbaar heel normaal voor de heren daar, maar voor de heren van DESZ 2 was dat wel even wennen. Normaal is tegen die tijd tasje 19 al leeg, waar nu de waterflessen keurig waren gevuld met kraanwater. Ondanks de tijd en de warmte wist DESZ toch goed te starten en creëerde het evenals voorgaande week al snel wat mogelijkheden. Cor, die net terug was vanuit Canada, miste na 5 minuten op aangeven van Nick de beste kans van de openingsfase. Zijn bal belandde in het zijnet. Even zag DESZ weer de groene flessen op tafel staan wat ZZVV tot 3 maal toe de kans gaf de score te openen. Gelukkig ontbrak het laatste tikje waardoor de brillenstand voorlopig op het bord bleef. DESZ rechtte de rug in deze fase en wist met redelijk spel tot 2x toe gevaarlijk te worden. Wesley ontving de bal op het middenveld en bediende de opkomende Bakkie op maat. Deze bracht op zijn beurt de Peere in de kans te scoren, maar laatstgenoemde stuitte op de goalie van ZZVV. Twee minuten later was het Thijssie die Cor alleen voor de keeper zette, maar ook Cor wist deze kans niet te benutten. DESZ begon meer en meer aan te dringen wat dan ook resulteerde in de 0-1. Een vrije trap werd snel door Visscher, de man met die band om de arm, genomen waardoor Cor 1 op 1 kwam met de keeper. Deze faalde niet en schoot zelfverzekerd binnen.

Gesterkt met deze voorsprong ging DESZ op zoek naar meer. In de 32ste minuut ontving v/d Haar junior de bal na slordig balverlies van ZZVV. Ondertussen was de Dokter al in volle sprint welke de steekpass van Nick fijntjes controleerde. Zoals een echter dokter zorgt voor de patiënten doet onze Dok dat voor zijn teamgenoten. Daar waar zelf scoren een optie was koos Jelrick ervoor om de bal breed te leggen op Cor welke zijn 2e van de namiddag kon binnenlopen. Nog voor rust wist DESZ de score uit te breiden. Na een korte combinatie op het middenveld zag Dibbes de diepgaande Cor. Middels een crosspass werd Koning bereikt die de bal fraai controleerde en zodoende het recht kreeg de wedstrijdbal mee te nemen naar Zwartsluis. 0-3 na 41 minuten voetballen.

DESZ was al onderweg naar de kleedkamer voor de rust, maar vergat dat het rustsignaal nog niet had geklonken. DESZ goalie de Balle speelde Visscher onder druk aan welke de bal niet weggewerkt kreeg. Hierdoor wist ZZVV de ruststand te bepalen op 1-3. ZZVV putte hier weer wat zelfvertrouwen uit en probeerde na rust de aansluitingstreffer te maken. DESZ begon erg zwak aan het 2e bestek waardoor ZZVV 2 opgelezen kansen kreeg. Beide kansen werden echter gemist. In de tegenaanval van DESZ was het echter wel raak. Cor werd aangespeeld in de diepte en gaf de bal mee aan de opgekomen back Wilco. Deze bedacht zich niet en schoof het leer de verre hoek in. 1-4. Met deze comfortabele voorsprong leek de winst veilig, maar DESZ begon te schutteren. Duels werden meer en meer verloren waardoor ZZVV binnen 10 minuten de stand van 1-4 terug wist te brengen naar 3-4.

Met nog een half uur op de klok kon het nu alle kanten op. DESZ had duidelijk nieuwe impulsen nodig en deze kwamen er ook met 3 wissels. DESZ begon weer wat beter te voetballen, mede door het fanatieke jagen van onze Zwieber die na 3,5 week Zuid-Afrika weer terug was binnen de lijnen. Met de snelheid van een Afrikaans luipaard ontregelde hij de opbouw. Ook Hansie bracht iets meer voetbal op het middenveld en Berend zorgde voor wat rust achterin. ZZVV wist weinig meer te creëren, waar DESZ twee dotten van kansen kreeg. Zwiep mistte op aangeven van Dibbes een grote kans en niet veel later kreeg diezelfde Zwiep en wellicht nog grotere kans. Waar de Dokter eerder het balletje breed legde vergat Zwiep dit nu ook te doen. Wesley kreeg door het terugkerende leer dezelfde kans om breed te leggen op Cor of Demian die de bal voor het inpissen hadden, maar ook hij ging voor eigen succes. Hierdoor bleef de 3-4 op het bord staan en verzuimde DESZ de wedstrijd te beslissen. Gelukkig gebeurde dit in blessuretijd alsnog. Demian ontving op links de bal en zag de ruimte op recht bij Volken. Middels een balletje op maat kwam Wesley in kansrijke positie. Met een mooie sleepbeweging, wellicht geleerd van de Klokker, zette hij de tegenstander op het verkeerde been en scoorde hij met links de 3-5.
Met deze 3 punten op zak mag DESZ 2 volgende afreizen naar Urk waar het opnieuw vol voor de winst zal gaan.

ZZVV 2 – DESZ 2: 3-5 (1-3)
'25: Cor Koning 0-1
'32: Cor Koning 0-2
'40: Cor Koning 0-3
'42: speler ZZVV 1- 3
'50: Wilco Volken 1-4
'51: speler ZZVV 2-4
'60: speler ZZVV 3-4