Een verloren strijd tegen mietsen en Friesen

Auteur: Michel van Dijk.

Donderdag 28 mei | Woensdagavond 19 uur mochten de onderdanen van Lambert en Gerard hun mouwen opstropen om de strijd aan te gaan tegen onze friese landgenoten afkomstig uit Joure. Dit vergezeld van diverse familieleden langs de lijn en een leger aan mietsen uut de Sluziger trekgaten.

Ja mensen, de tijd is weer daar dat je al krabbende en al meppende het sportpark betreedt om vervolgens gebubbeld en geperforeerd weer huiswaarts te keren. Dat alles is nog te overzien, maar als je dan ook nog verliest, dan zijn de druiven wel extra zuur.

Zeker voor de dames, want ze speelden een puike wedstrijd en hadden veel (helaas onverzilverde) kansen, vooral de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Vlak voor rust kregen onze gasten echter een kans die ze verdienstelijk wisten om te zetten in een voorsprong van 0-1. Een redelijke teleurstelling zo vlak voor rust en dat was van de gezichten af te lezen. Althans voor zover er wat af te lezen viel, want de koppies hingen behoorlijk naar beneden.

Strompelend gingen de dames richting kleedkamer om even weer op adem te komen. Er zal wel even door L en G een flinke peptalk gehouden zijn in de kleedkamer, want met een beetje meer vertrouwen moet DESZ deze wedstrijd toch echt kunnen winnen.

Het fluitsingnaal van scheidsrechter Dennis Jordens heeft geklonken, de 2e helft is begonnen. Vol goede moed beginnen de dames en zetten meteen wat meer druk. Niet van lange duur, want gaanderweg weet Joure toch wat meer balbezit te creƫren en komen ook de kansen voor Joure weer, DESZ weet ook meerdere keren binnen de 16 van de tegenpartij door te dringen, maar mist gewoon dat extra beetje finesse om te scoren. Het is net alsof je het winnende staatslot hebt, maar net dat ene cijfertje is anders.

Jammer voor DESZ, leuk voor Joure. Helaas loopt Lobke nog een zeer pijnlijke blessure op aan de enkel en moest helaas het veld verlaten. We hopen dat het goed aflopen mag voor haar. Ook onze rotstvaste keepster Geanne moest voortijdig het veld verlaten vanwege een volledig door mietsen "lekgeprikt" gezicht. Ilse Bregman nam de taak over en stond de resterende minuten tussen de palen. In deze minuten wist Joure nog eenmaal te scoren wat de eindstand op een enigszins teleurstellende 0-2 bracht.

Dames goed gespeeld, helaas niet goed genoeg om de overwinning te claimen. Zet um op! Want zonder doel kun je niet scoren!