Nieuws

Een geslaagd Dorgelo- en Terwel-Toernooi

Een geslaagd Dorgelo- en Terwel-Toernooi Bekijk het fotoalbum!
Auteur: Henk Kuik.  Fotoalbum: Dorgelo- en Terwel-Toernooi.

Maandag 15 juni | Zaterdag was er bij DESZ weer het traditionele Dorgelo-toernooi en daarnaast voor de dames het TERWEL-toernooi. De organisatie in de personen van Riny Hoogenkamp, Jan ten Klooster en Jan Elfring hadden weer een mooi deelnemersveld samengesteld met SVBS, DOSK, de Griffioen 2 en 3, NOK, Olympia’28 en DESZ 3 en 4 en bij de dames naast DESZ Vr.1 ook de dames van NOK en de Griffioen. SVBS Vr was ook uitgenodigd maar zegden hun deelname op de zaterdagmorgen nog af.

Op alle drie de velden werd fanatiek om de punten gestreden en aan het eind van het toernooi bleek bij de heren De Griffioen 3 als beste uit de bus te komen, terwijl De Griffioen 2 als laatste eindigde en met de "rode lantaarn" naar huis ging.Olympia'28 eindige als 2e, terwijl NOK 3e werd.

Bij de dames bleek het sterk verjongde DESZ Vr 1, met de nieuwe trainer Nico Guchelaar langs de lijn, de sterkste te zijn door de 1e plaats binnen te halen, terwijl De Griffioen 2e werd en NOK 3e.

Op het programma stond het vrachtwagentrekken voor alle teams. Helaas bleek het touw niet sterk genoeg te zijn en sneuvelde het bij de krachtpatsers van De Griffioen( zie foto's). De drie deelnemende damesteams konden de massieve truck van de firma Marsman nog wel over de streep krijgen waarbij het team van NOK over de sterkste spierballen bleek te beschikken. De Griffioen eindigde hier als 2e, terwijl DESZ als 3e eindigde.

Nadat de prijzen, waaronder de nieuwe en héél grote beker van én door Rene Dorgelo himself en de Terwel beker aan de winnaars was uitgereikt barstte het feest los onder de muzikale klanken van Willem Hollander. Kortom: weer een pracht toernooi!

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Dorgelo- en Terwel-Toernooi >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams