Drie punten en een schoon doel voor DESZ F1

Auteur: Petra Schraa. Foto's: 4

Maandag 5 oktober | Het is een zonnige zaterdagmorgen op sportpark Noorderslag in Staphorst. DESZ F1 speelt vandaag tegen Staphorst F1.

Iets voor negen uur trapt DESZ af. Joey krijgt de bal en hup… het is 0-1! Zo, de kop is eraf! Er wordt even leuk overgetikt en een paar minuten later krijgt ook Marc de kans om te schieten van afstand: 0-2!

Maar ook Staphorst creëert kansen en komt alleen op het doel af. Sem B. heeft blijkbaar een goed afschrikeffect, want Staphorst schiet ver naast de goal. DESZ draait de rollen weer snel om en Sem V. schiet vanaf de achterlijn knap op het doel. Helaas komt deze bal op de paal. Even later volgt een afstandsschot van Marc… ook op de paal.

Over en weer volgen aanvallen, maar leiden niet tot doelpunten. Huub krijgt nog een kans, maar deze belandt in de handen van de keeper. Het spel is niet altijd even nauwkeurig en door het natte gras rolt de bal ook niet lekker door. Na een leuk opgezette aanval van Coen, Marc, Milan en Huub (welke helaas niet lekker kan worden afgemaakt) is het rust.

Na de rust beginnen we weer met frisse moed. Anouk speelt de bal mooi in op Huub, die de bal kan meenemen de hoek in. Helaas eindigt daar de aanval. Er volgt een aanval op onze helft van Staphorst, maar Milan verdedigt keurig en daaruit volgt geen gevaar. Een corner van Staphorst landt op de paal.

Een heel mooie aanval wordt opgezet door Milan, Joey, Imre en Sem V.! Bij vlagen wordt er mooi overgespeeld. De opzet is prima, helaas lukt het afmaken nog niet helemaal.

Dan speelt Coen Imre goed in, Imre tikt door naar Huub en daar is de 0-3 in de 25e minuut! Na nog een goede aanval krijgt Huub de bal weer voor zijn voeten en ook deze kans wordt door Huub benut en zo is het 0-4. Staphorst doet nog een paar pogingen, maar deze worden goed verdedigd door Anouk en haar mannen ;-).

Marc krijgt weer een mooie kans en ook deze belandt in het doel, 0-5 in de 35e minuut. Even later speelt Joey de tegenstander goed uit, maar mist de kracht voor een goed schot. Staphorst komt weer in de aanval en komt alleen op het doel af, maar keeper Sem doet wat hij moet doen en houdt de bal keurig tegen. In de 37e minuut is het Joey die de eindstand bepaalt: 0-6. DESZ F1 gaat weer met 3 punten en (ook niet onbelangrijk!) 0 doelpunten tegen, naar huis!