Nieuws

​DESZ vroeg klaar met SC Rouveen

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 25 september | ZWARTSLUIS – Na twee gelijke spelen is het vlaggenschip van DESZ er weer eens in geslaagd om drie punten te pakken. Tegen streekgenoot SC Rouveen beslisten de rood-witten het duel in het eerste kwartier, door driemaal te scoren. Na de theepauze werd hier vervolgens nog één treffer aan toegevoegd, terwijl achterin de pot dicht werd gehouden: 4-0.

De gastheren beleefden een uitstekende start van de wedstrijd. Na zo´n acht minuten waren zij voor het eerst trefzeker. Danny Moorman kwam door over de rechterzijde en mocht het leer, ondanks een vlagsignaal van de grensrechter, voortrekken in de richting van Remco Lachenal. Na de bal te hebben aangenomen, drukte hij af: 1-0.

Onmiddellijk na de aftrap sloeg DESZ opnieuw toe. Lachenal veroverde de bal en stoomde op tot in het penaltygebied. Hier legde hij het speeltuig af op Karlo Naberman, die op prachtige wijze de verre hoek vond: 2-0. Hiermee was de koek nog niet op. Niet veel later was Jarno Nieborg namelijk het eindstation, na een mooie aanval over meerdere schijven. Moorman was de aangever: 3-0.

Na deze droomstart lieten de Sluzigers de teugels wat vieren en ging de rood-witte storm liggen. Dit stelde de bezoekers in staat om iets meer aanvallende intenties te krijgen. Al gauw leken zij wat terug te doen, echter werd het doelpunt afgekeurd wegens een overtreding op doelman Renee Agterhuis. Tevens was Jarno Domine gevaarlijk. Gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf. Ruststand: 3-0.

Onmiddellijk na de theepauze was het weer raak voor de thuisploeg. Een verdediger van SC Rouveen maakte hands in zijn eigen zestienmetergebied, wat de gastheren een strafschop opleverde. Moorman eiste deze op en faalde niet: 4-0. Het na de rust verwachte verzet van de gasten werd door deze treffer meteen in de kiem gesmoord.

Toch bleef SC Rouveen op zoek gaan naar de eretreffer. Mede doordat DESZ het welletjes vond, kregen zij hiertoe ook enkele mogelijkheden. Zo belandde een omhaal van spits Klaas Jan Poolman op het dak van het doel en wist Agterhuis op katachtige wijze redding te brengen op een kopbal van dichtbij.

Aan de andere zijde van het veld kregen de rood-witten even goed nog enkele mogelijkheden, doordat de bezoekers meer ruimte weg gaven. De grootste mogelijkheid was voor Yaniek Elken. De invaller stuitte echter op de sluitpost van SC Rouveen, na goed voorbereidend werk van Moorman. Zowel een uitbreiding van de score, als een eretreffer van de bezoekers, bleef hierdoor uit. Eindstand: 4-0.

Volgende week speelt DESZ wederom een thuiswedstrijd. Hardenberg'85 is dan de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

Scoreverloop:
1-0 Remco Lachenal
2-0 Karlo Naberman
3-0 Jarno Nieborg
4-0 Danny Moorman (pen.)

Opstelling DESZ:
Renee Agterhuis, Robin Schoonewelle, Martijn van der Heide, Robbert Elken, Jarno Nieborg (Mark Elken), Gerjan Konterman, Robin Rook, Dimitri Kamerling, Karlo Naberman (Ajay de Gier), Danny Moorman, Remco Lachenal (Yaniek Elken).

Partypub Man of the Match:
Martijn van der Heide.

Foto's: Henk Kuik

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams